Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  0C° Karlovac

 • weather-image

  -0C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -0C° Ozalj

 • weather-image

  -1C° Slunj

Karlovac KAO NEKAD Podijeli

Od 2. svibnja velike gužve na brzoj cesti u Karlovcu, do 14. lipnja na put će trebati kretati 15 minuta ranije

Prvo će biti rekonstruirano raskrižje sa Smičiklasovom ulicom

Rekonstrukcija brze ceste u Karlovcu počinje ovog četvrtka, dan nakon praznika. Do 14. lipnja radit će se na raskrižju Smičiklasove i brze ceste, a nova prometna regulacija dovest će do gužvi.

– Očekujemo veliku i kompliciranu regulaciju obzirom da će biti zatvoreno kompletno raskrižje za sav promet izuzev kretanja brzom cestom tj. D1 koji će se kanalizirati u jednu traku i promet će biti dvosmjerni, kaže gradski viši stručnjak za promet Miloš Đanković.

S obzirom na veliku količinu vozila koja ovuda svakodnevno prolaze očekuju se i velike gužve kroz Karlovac, dodao je.

Državnom cestom D3 iz pravca Duge Rese vozila se neće moći uključiti na brzu cestu. Morat će zaobilazno Meštrovićevom ulicom i dalje do kružnog toka Novi Centar i onda preko Trga hrvatskih branitelja (tržnica) do odredišta. Problema će biti i sa pravcem državne ceste D6 koji ide iz Slovenije.

-Ako se ide u pravcu centra grada odnosno u pravcu BiH morat će se preko kružnog toka na Trg hrvatskih branitelja i dalje prema odredištu, pojašnjava Đanković.

Javni gradski prijevoz bit će preusmjeren na cestu kod tržnice. U dogovoru s Hrvatskim cestama planira se i preusmjeravanje kamionskog prometa.

-Teretna motorna vozila koja idu prema Splitu pokušat će se preusmjeriti autocestom da ne bi išla kroz grad Karlovac.

Radovi na ovom raskrižju brze ceste i Smičiklasove ulice trebali bi završiti do 14. lipnja odnosno do početka turističke sezone. Na jesen slijedi nastavak priče. Tada će u još veću rekonstrukciju raskrižje brze ceste s Tomislavovom ulicom i pothodnika.

Cijeli projekt uređenja ove dionice Hrvatske ceste financiraju s 12,9 milijuna kuna. Grad Karlovac će za uređenje pothodnika izdvojiti još dodatnih 1,2 milijuna kuna.

– Zamolio bih građane za razumijevanje jer očekujemo jako veliku gužvu ovdje međutim ovaj zahvat zbog komunalne infrastrukture moramo riješiti, naglasio je dogradonačelnik Ivan Mrzljak.

Za izbjegavanje gužvi Karlovčanima se savjetuje korištenje alternativnih pravaca preko Grabrika i Rakovca koji je od danas otvoren, ali i da na odredište krenu barem 15 minuta ranije nego inače.

Pročitajte i ovo

BRZA ŠKOLA

Grad žurno o “Dragojli”: Na vrijeme ćemo donijeti odluku o modelu nastave