Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  28C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  28C° Ozalj

 • weather-image

  27C° Slunj

Crna kronika POLICIJA U AKCIJI Podijeli

Od 314 prometnih prekršaja ovaj vikend brzina i dalje najčešći

Najbrži na A1 vozio 139 na sat, najpijaniji 50-godišnjak s 1,77 promila

Brzina je i dalje najčešći prometni prekršaj jer od 314 prekršaja koje je karlovačka policija utvrdila tijekom vikenda čak 140 ih se odnosi na prebrzu vožnju.

Najveća brzina izmjerena je na A1.  Javnosti nepoznati vozač kretao se 139 kilometara na sat. Na drugom mjestu prometnih prekršaja je ne korištenje sigurnosnog pojasa, 68 takvih bilo je samo ovog vikenda. U telefoniranju u vožnji uhvaćeno je 18 vozača, dok je 11 bilo pijano. Najpijaniji je ovoga puta, sa 1,77 promila,  bio 50-godišnji vozač u Donjem Furjanu gdje je prouzročio i nesreću. Sletio je s ceste i udario u drvo pri čemu je teško ozlijeđen putnik.

Osim vozača automobila, među neslavnom pijanom 11-orkom našao se i jedan 55-godišnji biciklist u Karlovcu. Njemu je izmjereno 1,21 promila alkohola.

Pojačan nadzor vozila i vozača karlovačka policija je pak jučer provela u suradnji s Mobilnom jedinicom carine i Vojnom policijom na D1.

Utvrdili su 65 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, po jedan prekršaj iz Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, Zakona o radnom vremenu, obaveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu, Zakona o osobnoj iskaznici, Zakona o šumama, Zakona o suzbijanju zlouporabe droga i Zakona o zabrani i sprečavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti. Utvrđeno je i jedno kazneno djelo krivotvorenja isprava.

Pročitajte i ovo

PLJAČKA U NOĆI

Opljačkana benzinska u Karlovcu, maskirani razbojnik ukrao novac