Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  8C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  9C° Ogulin

 • weather-image

  8C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Život Podijeli

Od D.Rese preko Karlovca do Krašića, kao zrno gorušice rastao broj hodočasnika: Krenulo ih 66, stiglo 480

Brojni dugoreški i karlovački vjernici hodali su danas u čast blagdana Stepinčeva

Prekrasno hodočašće u rodno mjesto blaženog Alojzija Stepinca organizirale su danas već tradicionalno dugoreška i karlovačke župe i okupile impresivan broj hodočasnika.

Njih 66 krenulo je rano jutros iz Duge Rese pješice, naoružani dobrom voljom i vjerom, da bi im se putem, kroz Karlovac i ostala mjesta na ruti, priključivali drugi hodočasnici. Tako je njih 480 pristiglo u Krašić uz hod obogaćen molitvom, druženjem u vjeri, ali i okrijepom koju su im pripremili, među ostalim i članovi DVD-a Goršćaki Vukoder. Baš kao Isusova prispodoba o malom zrnu gorušice koje je optimalna težina naše vjere, a želi rasti, tako je danas rastao i broj vjernika na ovom hodočašću.

U Krašiću su prisustvovali svetoj misi, dok će sutra pak u župi bl.Alojzija Stepinca u Dugoj Resi biti župno klečanje u crkvi svetog Antuna.Na samo Stepinčevo 10.2. organiziran je prijevoz do Krašića gdje je misa u 10,30 sati.

U zagrebačkoj katedrali u ponedjeljak će biti obilježena 60. obljetnica smrti blaženog Stepinca misom u 19:00 koju će predvoditi kardinal Josip Bozanić.

Pročitajte i ovo

JEFTIN TRIK

“Ćorićeva izjava skandalozna, ali to je pokušaj skretanja s veleizdaje u INA-i”