Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -4C° Karlovac

 • weather-image

  -5C° Duga Resa

 • weather-image

  -6C° Ogulin

 • weather-image

  -4C° Ozalj

 • weather-image

  -5C° Slunj

Život USKORO Podijeli

Od jeseni plaćena testiranja na COVID – 19 i u Karlovcu: Do tada se mora u Zagreb

Županija je počela s uređenjem karlovače mikrobiologije

Građani koji idu u inozemstvo, bilo da se radi o stranim turistima koji se vraćaju kući ili našim građanima koji odlaze na rad, u Karlovačkoj županiji ne mogu platiti testiranje na COVID-19 jer takvih testiranja ovdje nema. Barem za sad.

– Sada trenutno u Karlovačkoj županiji nema mogućnosti plaćanja za testiranje nego sve upućujemo u Nastavni zavod za javno zdravstvo “Dr. Andrija Štampar” u Zagrebu gdje to mogu odraditi uz plaćanje. Znači, svaki dan od 8 do 16 sati, a vikendom i blagdanom od 8 do 14 sati, rekao je na upit Radio Mrežnice načelnik županijskog stožera Josip Ribar.

Uređuje se karlovačka mikrobiologija

No, već od jeseni testiranja uz plaćanje bit će moguća i u Karlovcu. Županija je počela s uređenjem karlovače mikrobiologije na Mažuranićevoj obali.

– Planiramo da bi sredinom 9. mjeseca tamo uzimali uzorke i radili laboratorijske nalaze za Karlovačku županiju, a onda bi mogli uključiti i turiste. Jučer je počelo uređenje mikrobiologije baš upravo toga da i mi možemo raditi sve od uzimanja uzoraka do izrade nalaza uz naplatu kao i Nastavni zavod.

Dio je to priprema za jesen za koju je već mjesec dana spremna i karantena u Grabovcu. U slučaju potrebe moći će prihvatiti one koji će morati biti u izolaciji. Stožer ima i spremnu zalihu zaštitne opreme i sredstava dovoljnih za mjesec dana.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

OPASNO

Rampa na prijelazu kod sv. Antuna opet “šteka”