Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  4C° Ozalj

 • weather-image

  4C° Slunj

Županija ČISTOĆA Podijeli

Od nove godine u Dugoj Resi građani odvajaju papir i plastiku u zasebne vrećice

Miješani komunalni otpad u zelene kante, papir u svoju vreću, plastika u svoju, ne može jednostavnije, i sve ispred praga u dane odvoza

Od prvog siječnja sljedeće godine u Dugoj Resi počinje se s cjelovitim sustavom odvoza otpada. U prijevodu, Dugorešani odsad moraju razdvajati miješani komunalni otpad, papir te plastiku i to na kućnom pragu.

Zbog toga su ovih dana na svoje adrese dobili vrećice na kojima piše “Papir” i “Plastika” upravo da bi papirnate i plastične proizvode koje više ne koriste odvajali u te vrećice, a onda s početkom nove godine “Čistoća” ih i odvozila.

Stiglo im je vreća dovoljno za pola godine, a ostali miješani otpad i dalje će odlagati u zelene kante. Uz vreće, na adrese su dobili i raspored odvoza otpada,pa će se od nove godine posebnim danima odvoziti svaka vrsta otpada. Na dan odvoza jedne vrste otpada korisnici usluga “Čistoće” odložit će primjerice vreću s papirom ako je taj dan odvoz papira, i tako dalje, objašnjava direktorica Čistoće Josipa Škrtić Pucarević.

Ostali otpad koji ne spada u ove skupine, Dugorešani će moći odlagati na 17 zelenih otoka, a uskoro i 40 vrsta ostalih vrsta otpada u reciklažno dvorište koje počinje s radom. Važno je za naglasiti da odvoz papira i plastike pred kućnim pragom neće povećati cijene za korisnike, a besplatno će biti i odlaganje otpada u reciklažnom dvorištu. Sve ove promjene pratit će i elektronsko očitovanje pražnjenja spremnika, najavljuje Škrtić Pucarević. Svaki je spremnik naime, čipiran i evidentiran, pa će Čistoća i na taj način imati čistu sliku svojih korisnika i usluga koje im pružaju.

Dakle, ne može jednostavnije, miješani komunalni otpad u zelenu kantu, papir u vreću za papir, plastiku u svoju vreću, a sve ostale vrste otpada poput ulja, tableta, lakova, guma, itd. u reciklažno dvorište.

Ako vas zanima više o ovoj temi, čitajte ovdje. 

 

Pročitajte i ovo

DAN DARIVATELJA KRVI

Darivateljima krvi u Karlovačkoj županiji pandemija ne smeta – krv daju kad god mogu