Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac ZVJEZDANO LJETO Podijeli

Od petka do nedjelje 1. Festival balona u Karlovcu

Baloni u šancu sami će po sebi biti atrakcija, na nebu i osvjetljeni noću još i veća

Ukupno šest balona s pilotima i timovima iz Hrvatske i Slovenije imat će priliku od 28. do 30. lipnja vidjeti fantastičnu karlovačku Zvijezdu iz zraka na 1. Festivalu balona.

Sto građana koji su se uspjeli prijaviti, u petak i subotu vezanim će letom pak dobiti priliku iskusiti kako je uzletjeti balonima na vrući zrak. A samo devet učenika osnovnih škola koji su osvojili neko od prva tri mjesta na državnim natjecanjima će i poletjeti balonima u slobodnom letu.

Najavljeno je to danas na konferenciji za novinare u karlovačkom šancu, mjesta s kojega će baloni uzlijetati.

-Baloni osim što su za pilote i timove prekrasne letjelice za letenje oni su i fantastičan prizor za sve gledatelje. Tako da od petka do nedjelje gledatelji će imati priliku vidjeti uzlijetanje balona ovdje iz šanca. Bit će jedan balon koji će biti tu svako popodne za uzdizanje posjetitelja koji su se prijavili. Navečer, ako nas vrijeme posluži napravit ćemo noćnu iluminaciju što je najveći spektakl koji baloni mogu prirediti. Kada padne noć ili u sumrak baloni svijetle kao veliki lampion – zamislite lampion od 20, 30 metara koji svi simultano osvjetle. Prizor je za pamćenje, najavio je predsjednik Balon kluba Zagreb, pilot instruktor Igor Mikloušić.

Baloni će uzlijetati ranom zorom, a navečer će nad gradom svjetliti kao lampioni

Ekipe koje stižu u Karlovac s balonima će polijetati iz Šanca rano ujutro, već između pet i šest sati. Popodne program počinje od 17:45 kada će baloni opet uzletjeti. Osim balona bit će izložena i balonaška oprema pa će posjetitelji moći naučiti više o svemu. Želja je da Festival balona u Karlovcu postane tradicija, a kako je naglasio gradonačelnik Damir Mandić, njime se u grad želi privući novu publiku u Karlovac.

– Festivalom balona podiže se atrakcija samog Zvjezdanog ljeta koje za 440. rođendan Karlovca traje puna tri tjedna. Uvjeren sam da kad proeđe Festival balona da će jednako aktraktivno biti i otvorenje Muzeja na Turnju kao i svi koncerti 11.,12. 13. – od Croatian Pink Floyda preko Parnog valjka do Gibonnija biti jednako atraktivni. Mislim da ova tri tjedna sama će po sebi atrakcija, rekao je Mandić. Među manifestacijama su i KAKAFE, Međunarodni festival folklora, koncert Edina Karamazovai Rođendanski bal.

– Smatramo da će privući publiku koja do sada nije imala uopće u vidu posjetiti Karlovac kao turističko odredište, ali tu vidimo priliku i da promoviramo druge atrakcije i ponudu koju u Karlovcu imamo u priličnoj količini, dodala je direktorica Turističke zajednice Marina Burić.

Sve to trebalo bi povećati broj turističkih dolazaka i noćenja u gradu na četiri rijeke.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju