Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  6C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Sport KICKBOXING Podijeli

Od petka do nedjelje 13. Europski kup u Karlovcu: Oboren rekord u prijavama, postao treći najveći kickboxing turnir u svijetu!

U tri dana u dvije dvorane nastupit će više od 2.700 boraca iz 31 države i preko 200 klubova.

Od petka do nedjelje Karlovac će biti domaćin 13. po redu Europskog kupa u kickboxingu, koji će biti najmasovniji do sada. Brojem prijava skočio je na treće mjesto najvećih kickboxing turnira u svijetu!

Broj prijavljenih natjecatelja nadmašio je sva očekivanja pa su prijave zatvorene tri dana prije roka – kazao je alfa i omega turnira Zoran Cicvara iz Kickboxing kluba Tigar.

– Prijavljeno je iz 31 države i preko 200 klubova više od 2.700 natjecatelja. Radi se o jednoj izuzetnoj brojci, koja nas sada svrstava na treće mjesto po veličini kickboxing turnira u svijetu. Ne više u Europi, nego u svijetu. Ono što treba dodati tome je da dolaze svi najbolji borci. Znači, to više nije turnir za početnike srednje razine, nego dolaze svi najbolji borci iz cijele Europe. Jer se na našem natjecanju prikupljaju bodovi za svjetsku rang-listu i za ždrijeb na svjetskim i europskim prvenstvima.  Što je jako bitno. Ja sam umoran i presretan, to su dvije riječi koje u ovom trenutku mogu reći.

Gradonačelnik Damir Mandić naglasio je kako je ova manifestacija primjer dobre prakse te definitivno ide uz bok s manifestacijama koje organizira Grad.

– Upravo jedna ovakva manifestacija svjedoči, o kakvom god se događanju radilo, da uz jedan zaista predan rad i kreativnost pa i financijsku snalažljivost moguće je u gradu organizirati i manifestacije gdje Grad nije na neki način osnovni organizator. S te strane ovo je zaista sportsko događanje, a ja ću ga opet svesti u sferu manifestacije, koje definitivno može zaista biti primjer dobre prakse svima nama – istaknuo je Mandić.

Natjecanje počinje u petak u 12 sati glazbenim formama u Sportskoj dvorani. U 14 sati na osam borilišta započinju borbe početnika, koji nisu u konkurenciji Europskog kupa. Navečer je ‘Grand Champion’, natjecanje svih najboljih boraca u jednoj apsolutnoj kategoriji, i timske borbe. U dvorani Ekonomske škole od 14 sati počinju borbe u ringovima. U subotu je u 9:30 sati u Sportskoj dvorani svečano otvorenje turnira, nakon kojeg će se odvijati borbe sve do 20 sati. U dvorani Ekonomske škole borbe će biti na programu od 9 do 21 sat. U nedjelju su u Sportskoj dvorani borbe od 9 do 20 sati, a istovremenu u dvorani Ekonomske škole polufinalne i finalne ringovne borbe.

(autor: Gordan Tomičić)

Pročitajte i ovo

RUKOMET

Rukometaši Karlovca fantastičnom obranom u derbiju ‘samljeli’ Umažane i došli na korak do naslova prvaka