Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Crna kronika POLICIJA PROTIV RECIDIVISTA Podijeli

Od početka 2019. karlovačka policija ulovila 60 ‘ponavljača’ prekršaja: platili 230 tisuća kuna kazni, ‘odrezano’ im 909 dana zatvora

Petorici vozača ukinuta je vozačka dozvola.

KARLOVAC – Unatoč već sad visokim kaznama, koje će novim izmjenama Zakon o prometu biti još više i rigoroznije, od početka 2019. godine karlovačka policija ulovila je 60 vozača koji su u kratkom roku ponovili isti ili sličan prekršaj.

Samo je jedan od njih ‘pao’ dva puta o prvih šest mjeseci, a i ostali su ‘friški’ prekršitelji na koje plaćene i odležane kazne očito nisu utjecale.

Jure Pavlinić, voditelj službe policije u Policijskoj upravi karlovačkoj, za naš radio iznio je podatke o naplaćenim kaznama i izrečenim i uglavnom ‘odležanim’ danima zatvora. Od siječnja do srpnja 60 ponavljača platilo je 230 tisuća kuna kazni, ‘odrezano’ im je 909 dana zatvora, uz dobivanje kaznenih bodova i oduzimanje vozačke dozvole na duže vrijeme. Dok će za najteže recidiviste i okorjele prekršitelje takvi prekršaji po novinama u zakonu značiti i privremeno oduzimanje vozila, za sada je petorici vozača ukinuta vozačka dozvola.

Policija najavljuje da će i dalje pojačano nadzirati ‘ponavljače’ istih prekršaja, kako bi ih odvratila od jednih te istih grešaka kojima ugrožavaju sebe i druge sudionike u prometu.

Pročitajte i ovo

SMJER ZAGREB

U sudaru tri vozila na autocesti kod Jaske dvije osobe lakše ozlijeđene