Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -1C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -1C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Karlovac POMOĆ RODITELJIMA Podijeli

Od sljedećeg polugodišta svakom osnovnoškolcu u Hrvatskoj osiguran obrok

Nova je to mjera Vlade koja pomoći svakom obiteljskom proračunu

Od sljedećeg polugodišta svakom osnovnoškolcu u Hrvatskoj bit će osigurana ili prehrana ili jedan obrok. Nova je to Vladina mjera koja stupa na snagu sljedeće kalendarske godine, a roditeljima će sigurno uvelike pomoći što se tiče obiteljskih izdataka. 

Naglasila je tako pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

– Vlada je odlučila da svako dijete u osnovnim školama u Hrvatskoj ima besplatan obrok ili besplatnu prehranu. Sukladno tome, u proračunu će biti osigurano, reći ću, puno milijuna kuna za ovu mjeru.

Mjera će se provodi od sljedeće kalendarske godine, točnije drugog polugodišta, a ono što prethodi toj mjeri je izmjena Zakona o osnovnoškolskom odgoju i obrazovanju budući da ova mjera sada nije sadržana u Zakonu.

Također zasada nisu još poznate svi detalji, ali ono što je zasada poznato je činjenica da će škole sustavno voditi evidenciju kroz e-dnevnik:

– Te detaljne evidencije doći će do Ministarstva znanosti i obrazovanja. nakon toga, svaki mjesec, iznos koji je predviđen za svakog pojedinog osnivača, bio to grad ili županija, ući će u proračun grada, odnosno županija.

Zaključila je Ljubenko kako je to jedna hvalevrijedna mjera koja je će sigurno roditeljima barem malo olakšati njihove obiteljske proračune.

 

L. Grčić

 

Pročitajte i ovo

SAMO MODERNO

Čistoća postavlja sunčanu elektranu na svojoj radionici, sami izdvojili novac za investiciju