Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Hrvatska PROGNOZA Podijeli

Od sredine tjedna snijeg i vrijeme primjerenije kalendaru

Od sutra oblačnije vrijeme

Hrvatska je u Novu godinu ušla uz stabilno i iznadprosječno toplo vrijeme, mjestimice čak i rekordno.

“U Čilipima (20 °C), Kninu (22°C), Metkoviću (20 °C), Pločama (19 °C), Sinju (21 °C) i na Zavižanu (13 °C), vjerojatno i još ponegdje – u siječnju nikada nije bilo ovako toplo kao ove subote, a mjerenja na većini tih meteopostaja DHMZ-a postoje od sredine prošloga stoljeća. Neuobičajena toplina za početak siječnja potrajat će sve do srijede, a sunčano vrijeme u većini krajeva još samo u nedjelju. Od ponedjeljka oblačnije, lokalno uz mogućnost za malo kiše, koja će još češća biti u vjetrovitiji utorak.

Sredinom tjedna stiže izražena promjena i zahladnjenje te snijega na prijelazu sa srijede na četvrtak osim u gorju, može biti i u nekim nizinama. Do petka vrijeme će se postupno smirivati, bura na Jadranu slabjeti, ali u četvrtak će često biti olujna, i uz nju malo snijega može biti i uz obalu.”, piše u tjednoj prognozi Tanje Renko iz DHMZ-a za HRT.

 

Danas će magle i niskih oblaka biti po kotlinama, ponajprije Like te kao i prethodnih dana na sjevernom Jadranu. Najviša temperatura zraka od 12 do 17 °C – niža na zapadnoj obali Istre gdje će se niski oblaci zadržavati veći dio dana. U Dalmaciji pretežno sunčano uz mjestimičnu jutarnju maglu ponajprije u unutrašnjosti te na širem zadarskom području.  Bura će još češća biti na krajnjem jugu Hrvatske, gdje će najviša temperatura ponovno dosegnuti vrijednosti između 16 i 20 °C.”

Ponedjeljak oblačniji u gorju, a osim manje vedrine – i magla će po nizinama unutrašnjosti biti rjeđa. S jačanjem jugozapadnjaka utorak u gorju i u unutrašnjosti Dalmacije pretežno oblačan, a gdjegdje će pasti i malo kiše. I dalje neuobičajeno toplo, a jače će zahladnjeti u srijedu prema večeri. Tada će oborina biti češća, na zapadu i obilnija te će kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, u prvom redu u gorju.

I na Jadranu već od ponedjeljka oblačnije, malo kiše past će ponajprije na sjeveru. Zapuhat će jugo koje će jačati u utorak, a izražena promjena stiže u srijedu. Tada je na sjeveru lokalno moguća i obilnija oborina. S olujnom burom, koja će zapuhati potkraj dana, pahulje su moguće u Istri i podno Velebita.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Pročitajte i ovo

M BROTHERS USPJEH

Steak goveda uzgojenog na Kordunu osvojio broncu na Svjetskom prvenstvu: Išli smo za “probu”