Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  22C° Karlovac

 • weather-image

  22C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac SVE DO KRAJA KOLOVOZA Podijeli

Od sutra službeno počinje sezona kupanja na Foginovom. Nakon 2020. na Koranu se vraćaju napuhanci i zabavni sadržaji

Organizira se 12. Škola plivanja, 6. Sportsko ljeto, ali i niz drugih zabavnih programa

Sve čega 2020. nije bilo ove godine će se ponovo događati na Foginovom kupalištu u Karlovcu. Sezona kupanja službeno počinje sa sutrašnjim danom.

Sve do kraja kolovoza sve će biti organizirano na najvišoj razini, najavila je gradska pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

-Svake godine nastojim malo unaprijediti kupalište i s onim elementima koji su važni i djeci i ostalim građanima. Tako će tijekom današnjeg dana osvanuti novi napuhanac, rekla je Sila Ljubenko podsjetivši da je karlovačkog Foginovo kupalište 2010. bilo prvo registrirano riječno kupalište u Hrvatskoj, ali i da tradicija kupanja na Korani u Karlovcu datira još iz 1874. godine.

Sa 29.490 posjetitelja sezona kupanja na Foginovom kupalištu 2020. bila je peta najgora. Prve četiri s najmanje kupača bile su 2015. (26.415 kupača), 2014. (11.675) i 2011. (25.619) te 2010. (13.286 kupača)

Kupači će i ove godine biti pod budnim okom spasioca.

-Prošle godine nije bilo napuhanaca, a sad će se sve promijeniti. Mi kao spasioci i dalje, kao i svake sezone, držimo plažu od 10 do 20 sati. Promjena ima i u spasilačkoj službi jer ove ćemo sezone raditi s velikim brojem juniora. Napokon krećemo s novom garniturom spasioca, od mladih 16-godišnjaka, rekao je Dino Babić iz Kluba spasioca na vodi.

Tijekom cijeloga ljeta organizirano je i niz programa poput 12. Škole plivanja, šestog Sportskog ljeta, ali i Sportskih praznika.

Događanja na Foginovom su uvertira u Zvjezdano ljeto. Gradonačelnik Damir Mandić vjeruje da ćemo se vratiti na onaj osjećaj iz 2019. i da ćemo opet imati jedno prekrasno ljeto u Karlovcu.

-Vjerujem da ćemo na tragu prethodnih godina imati sigurno kupalište, ali bih podsjetio da smo još uvijek u epidemiji i s te ćemo strane voditi brigu. Vjerujem da neće biti posebnih problema. Prati se redovno i kvaliteta vode pa će i to svi kupači i to moći provjeravati.

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu