Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Život ZNA SE, VELJAČA Podijeli

Od utorka nagla promjena vremena, najavljen i snijeg

Ništa čudno za “prevrtljivu” veljaču

Iako nam je početak veljače donio toplo vrijeme, tako će biti samo do utorka. Tada naime, prognostičari najavljuju pogoršanje i to sa snijegom.

Nedjelja će biti topla i ugodna, a slično će biti i u ponedjeljak, no već u utorak stiže nam brza promjena vremena uz koju su izgledni pljuskovi, tuča, susnježica i snijeg. Tom je promjenom u nekim mjestima i malo ublažen manjak oborine koji se bilježi u cijeloj zemlji. A čini se da je to samo uvertira u događaje koji slijede.

Međutim, sve je izvjesnije da će već utorak donijeti nagli obrat situacije. U drugom dijelu dana te u noći na srijedu sa sjeverozapada će stići veća količina znatno hladnijeg zraka. Promjena vremena bit će nagla i izražena.

Vjerojatna je lokalno obilnija oborina, jak i olujan vjetar, jači pljuskovi i grmljavina, a potom i susnježica i snijeg uz stvaranje i snježnog pokrivača, ponajprije u gorju. Dakle, pravi zimski uvjeti! Pahulje snijega uz zahladnjenje i olujnu buru mogu dosezati i do obale. “U svakom slučaju nemojte se ovih dana previše opustiti i oprostiti od hladnijeg vremena te svakako pratite prognozu vremena i razvoj situacije!”, poručuju iz DHMZ-a.

Pročitajte i ovo

KAKVA DJEVOJKA!

Katarina (24) se vratila iz Njemačke u domovinu: Život u Hrvatskoj je blagoslov, naše vrijednosti ne mogu se usporediti sa životom u tuđini, meni su bitne jednostavne stvari