Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Županija ŠTRAJK U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI Podijeli

Odaziv na štrajk u Karlovačkoj županiji i dalje izvrstan – 96 %

Šintić: Roditelji ne trebaju brinuti, svako dijete dobit će znanje potrebno za prelazak u viši razred

Više od 96 posto zaposlenih u školama u Karlovačkoj županiji je danas u štrajku. Odaziv je i dalje velik što govori dovoljno o ustrajnosti nastavnika u borbi, kako kažu, za svoje dostojanstvo.

– Više od 96 posto škola je danas u štrajku odnosno učitelji su u gotovo svim školama u štrajku kao i svi ostali zaposlenici osim ravnatelja koji vode brigu od djeci koja se eventualno pojave u školi. Tako se u jednoj karlovačkoj školi pojavilo jedno dijete, majka je zamolila da ga se pričuva jer i dadilja koja je čuvala prijašnjih dana danas radi. Dijete je zbrinutoi sad je već vjerojatno doma, rekla je za RM sindikalna povjerenica Sindikata hrvatskih učitelja Biserka Šintić.

Zahvaljuju se na podršci roditeljima i građanima, ali se iskreno nadaju da će ovome ubrzo doći kraj.

-Mi djecu volimo, s njima želimo raditi, zato smo i izabrali taj posao. Djeci neće ništa nedostajati, ne trebaju se roditelji zbog toga brinuti, svako dijete će dobiti znanje, svo one koje je potrebno da bi prešlo u viši razred. Jedino, ono što nas brine je da se treba sjesti i dogovoriti, a ne samo tvrdo reći nema, kada mi znamo da novca za povećanje plaće ima, dodaje Šintić.

U ponedjeljak će se štrajkati Splitsko-dalmatinskoj i Požeško-slavonskoj županiji, a u utorak u Krapinsko-zagorskoj, Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. O daljenjem nastavku ili prekidu štrajka, mogućem referendumu ili nečem trećem, znat će se više u ponedjeljak nakon sastanka sindikata i vlade.

Pročitajte i ovo

KOŠARICA HDZ-U

Lipšinić će se opet kandidirati za gradonačelnicu Ozlja, od suradnje s HDZ-om odustala: Otvoreno me opstruiraju