Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  7C° Ozalj

 • weather-image

  7C° Slunj

Sport ODBOJKA Podijeli

Odbojkašice Karlovca u pripremnom susretu nadigrale slovenskog B prvoligaša Novo Mesto

Karlovčanke su, u utakmici na pet setova, dobile prva četiri, a Slovenke su u petom ublažile poraz.

KARLOVAC – Odbojkašice Karlovca večeras su u dvorani Mihajla Prezelja – Mitile na Dubovcu, u pripremnoj utakmici koja se igrala u pet setova, nadigrale ekipu Novog Mesta, slovenskog B prvoligaša, rezultatom 4:1.

Treneru Zecu nedostajala je Dora Vrbanić, igračica prve postave, no ostale djevojke nadomjestile su njen izostanak i zasluženo došle do pobjede. Vidljivo je da Karlovčanke iz utakmice u utakmicu rastu, što je ohrabrujuće pred početak sezone u višem rangu, no ima još dosta prostora za napredak i nadamo se da će karlovački strateg do 12. listopada i dvoboja s Kostrenom posložiti sve kockice, izbrusiti igru do najsitnijih detalja i da će karlovačke odbojkašice već u tom prvom susretu pokazati da mogu parirati ostalim prvoligašicama.

Prva postava domaćih dobro je ušla u utakmicu i u prvom setu došla do prednosti 13:7. Kod 17:11 uslijedio je pad, koji su Slovenke iskoristile i primakle se na 18:17. Međutim, Karlovčanke su uzele sljedeća dva poena, odvojile se na 20:17 i riješile prvu dionicu utakmice u svoju korist s 25:20. Drugi set bolje su otvorile gošće i povele 10:6. Domaće odbojkašice tada rade seriju 6:1 i preokreću na 12:11, no kod 19:15 ponovo padaju pa Slovenke vraćaju prednost (21:20). Imale su gošće i 23:22, no Karlovčanke su koncentrirano odigrale ključne poene i slavile s 25:23. U prvoj polovici trećeg seta gledali smo prilično izjednačenu igru u kojoj su se ekipe izmjenjivale u vodstvu. No, onda su Karlovčanke, kod 14:12, serijom odličnih servisa prelomile set, digle prednost na 22:15 i uzele ga s 25:18.

Kako se utakmica igrala na pet setova, a Karlovčanke su osvajanjem trećeg osigurale pobjedu, trener Zec je u nastavku susreta iz igre povukao gotovo cijelu udarnu postavu i dao priliku igračicama s klupe. Isto je učinio i slovenski mu kolega s druge strane pa je kvaliteta igre djelomično pala, no igračice koje su ušle prikazale su iznimnu borbenost i htijenje te u više navrata izmamile pljesak karlovačkih ljubitelja odbojke. Domaće su u četvrtom setu povele 7:5, Slovenke preokrenule na 13:9, a onda Karlovčanke napravile seriju 9:1, otišle na 18:14 i dobile set s 25:18. U posljednjoj petoj dionici utakmice gošće su vodile od početka i došle do 21:12. Tada su domaće, na krilima odličnih servisa Belobabe, poravnale na 21:21, no nisu uspjele u potpunosti preokrenuti. Slovenke su došle do 25:23 i osvojile utješni set.

Karlovačke odbojkašice sutra putuju na mini četverodnevne pripreme u Umag. U petak igraju prijateljsku utakmicu sa slovenskim Logatecom, a u nedjelju s B prvoligašem Umagom.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Cetingrad i Korana na penale izbacili Slunj i Vojnić ’95, Duga Resa 1929 uspješno prošla kroz Žakanje