Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Karlovac KARLOVAC Podijeli

Odjelu za komunalno uređenje i najmanji je projekt važan, u 2020. “za život grada” imat će 55 milijunan kuna

Sve što se tiče svakodnevnog uređenja grada vezano je za ovaj gradski odjel

Četiri milijuna kuna manje nego ove, ali i dalje visokih 55 milijuna kuna, karlovački gradski Odjel za komunalno uređenje na raspolaganju će imati u 2020. godini.

-Ovaj odjel je život grada 24 sata bez obzira na vrijeme i godišnje doba, naglasila je pročelnica Hermina Komanac jutros na konferenciji za novinare. Zato među svim za iduću godinu planiranim projektima nije mogla izdvojiti najvažniji.

-Sve je značajno je to nam je svakodnevica koja nas okružuje, od higijena prometnica i uređenja zelenih površina, održavanja oborinske odvodnje, stabala, stanova i objekata. Naglasak je na održavanje zato je sve važno. Neke sitne stvari poput spuštanja rubnjaka ljudima su vrlo značajne, a puno sitnih stvari je posao ovog odjela, rekla je Komanac.

Manje novca u proračunu, pojasnila je, je razlika za projekt atletske staze i uređenja stadiona. Ipak, bit će dovoljno za nastavak asfaltiranja makadamskih cesta, saniranje bujičnih klizišta, zimsku službu i još puno toga.

-Za projekt “Asfalt do svake kuće” osigurano je u ovoj godini 2,8 milijuna, a bit će i u idućoj godini 2 milijuna kuna. Milijuna kuna Grad, i još milijun kuna Hrvatske vode ulažu u sanaciju klizišta. Od 150 nastalih 2014. i 2015. do sad je Grad sam sanirao 55, ove godine s Hrvatskim vodama sanirano je još pet klizišta, a projekt se nastavlja i u 2020. Za zimsku službu osigurano je 3 milijuna kuna, a uloženo je i u dio rasvjete u vojarni Luščić.

Foto: Hermina Komanac/Ilustracija radova-Arhiva RM

Pročitajte i ovo

IMA UPORABNU

Projekt izgradnje Vrtića Mahično završio. 46 mališana od jeseni u potpuno novom objektu