Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  29C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  29C° Ozalj

 • weather-image

  28C° Slunj

Karlovac SJEDI 5 Podijeli

Odličan uspjeh karlovačkih gimnazijalaca: Kada nešto voliš, ništa ti nije teško

Više od 100 svojih učenika danas je nagradila Gimnazija Karlovac

Karlovačka Gimnazija danas je simbolično nagradila stotinjak svojih učenika.

Za sav rad i trud u protekloj godini, Gimnazija Karlovac danas je prigodno nagradila svoje učenike. Od ukupno 525 učenika koliko broji ova karlovačka škola, 29 njih se okušalo u kategorijama znanja, što je izrazito veliki uspjeh, govori ravnateljica Snježana Štranjgar. 

Nadodaje kako je uistinu ponosna na svoje učenike koji su plasirali svoju Gimnaziju među prvih 20. Skromnost na stranu, Gimnazija Karlovac zauzela je čak i prva tri mjesta na državnim natjecanjima: prvo mjesto osvojili su iz područja povijesti, drugo mjesto iz francuskog jezika i sportskog plesa, a treće nagrade pobrali su na natjecanju GLOBE i iz fizike.

Ambiciozne djevojke s vrhunskim rezultatima

Nika Vitas, trenutno učenica 3. razreda Gimnazije u Karlovcu, odnijela je 1. mjesto na natjecanju iz povijesti. Kaže, nije joj se bilo teško pripremati se ,jer, kada nešto voliš, onda u tome uživaš. Trud, priznaje, treba uložiti, ali on se na kraju isplati.

– U cijeloj priči velika podrška bili su mi roditelji, prijatelji, ali i škola. Profesorima sam se uvijek mogla obratiti, uvijek su izašli u susret i pomogli, govori Nika.

Još jedna učenica karlovačke Gimnazije, Rea Blašković, postigla je izniman rezultat ove godine osvojivši 2. mjesto na državnom natjecanju iz francuskog jezika. Za samo natjecanje kaže kako nije bilo teško jer se dobro pripremila. Trenutno maturantica, želja joj je nastaviti studirati francuski jezik i nada se kako će u tome uspjeti.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

LAŽNJACI SVUDA

“Fejkera” sve više oko nas: Stalno pretvaranje, izmotavanje i laganje.Znate li nekog takvog?