Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  5C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Život EDUKACIJE I PRIPREME Podijeli

Održan seminar u Županijskoj komori Karlovac; Računovođe spremni za uvođenje eura

Seminar su vodili već poznati stručnjaci, Marija Zuber i Domagoj Brkljan

Na seminaru u Županijskoj komori Karlovac, poznati stručnjaci Marija Zuber i Domagoj Brkljan ovaj put su sudionicima pojasnili koje prilagodbe poslovni subjekti trebaju provesti u vođenje računovodstva i financijskog izvještavanja u prijelaznom razdoblju dvojnog iskazivanja.

Uvođenje eura u Republiku Hrvatsku sigurno je povijesni trenutak kojem ćemo se morati prilagoditi svi, a poseban teret je naravno na gospodarskim subjektima. Ne radi se samo o točnom preračunavanju cijena i obvezi dvojnog iskazivanja, već o cjelokupnoj prilagodbi brojnih internih procesa od informacijskih sustava, načina financijskog izvještavanja do vođenja poslovnih knjiga i ostalo. Ovo je u našoj komori drugi seminar ove godine na temu prilagodbe gospodarstva uvođenju eura organiziran u suradnji s Udrugom računovođa i financijskih djelatnika Karlovac i odaziv oko 70 sudionika dovoljno govori o aktualnosti teme, rekao je Zlatko Kuzman, predsjednik Županijske komore Karlovac.

Uz to, riječi je bilo i o prilagodbi i rokovima usklađenja temeljnog kapitala, vođenja poslovnih knjiga i knjigovodstvenih isprava, evidentiranje i izgled računa, blagajničko poslovanje, prijava poreza na dobit i PDV-a, sadržaj obračuna plaće i otpremnina u razdoblju dvojnog iskazivanja, ispravci i dopune JOPPD obrasca.

Druge teme na seminaru bile su i prijedlozi izmjena propisa o porezu na dohodaka koji se očekuju u 2023. godini, novosti u obaveznom sadržaju ugovora o djelu i autorskih ugovora te pravo na korištenje očinskog dopusta.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SAJAM

Božićni obrtnički sajam i ove godine u sklopu Adventa: “Seli” se na otvoreno uz reviju ceha frizera, božićne ukrase, rukotvorine i foto kutak