Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  25C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  26C° Slunj

Županija ZA ČIŠĆU KORANU Podijeli

Odvodnja i pročistač otpadnih voda iduće godine i u Malićima

Radovi počinju nakon nove godine i bit će završeni kroz godinu dana. Imat će kapacitet za 530 stanovnika

Naselje Malići u općini Barilović iduće će godine dobiti sustav kanalizacije i pročistač otpadnih voda na koji će se po prvi put moći priključiti više od 500 korisnika.

Nastavak je to sustava čija je izgradnja započela prije nekoliko godina pa kanalizaciju i pročistać već imaju Barilović, Varoš i Donji Velemerić. -Cilj je zaštita rijeke Korane i kvalitetniji život stanovnika ove općine, naglasio je za današnjeg potpisivanja u dugoreškom Komunalnom načelnik Dražen Peraković.

Novac je dobiven iz EU programa Ruralnog razvoja Ministarstva poljoprivrede, a ugovor o početku radova u Malićima potpisali su Komunalno Duga Resa i Vodoprivreda Karlovac.

-Ukupna vrijednost radova je 6,4 milijuna kuna koji su prihvatljivi prema uvjetima Europske unije. Milijun i 715 tisuća kuna osigurat će Općina Barilović, pojasnio je direktor Komunalnog Duga Resa Ivan Klokočki.

Kanalizacijski sustav dug je oko 3.200 metara s uređajem za pročišćavanje i smješten je na desnoj obali rijeke Korane, nasuprot Velemerića.

-Predviđeni kapacitet je za ekvivalent od oko 530 stanovnika koliko se očekuje da će broj porasti 2040. godine. Radovi će trajati godinu dana, započet će nakon priprema odmah poslije nove godine i sigurni smo da će biti izvedeni u roku.

Pročitajte i ovo

DAN OPĆINE

Tounj proslavio svoj dan, na svečanoj sjednici i županica