Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  26C° Karlovac

 • weather-image

  26C° Duga Resa

 • weather-image

  24C° Ogulin

 • weather-image

  26C° Ozalj

 • weather-image

  25C° Slunj

Život POMIČNE BARIJERE Podijeli

Ograda na Graničnom prijelazu Maljevac, stiže i na prijelaze Gejkovac i Pašin Potok

U MUP-u kažu da je postavljena zbog Schengenskih pravila

Pomična fizička barijera iliti ograda postavljena je tijekom jučerašnjeg dana na Granični prijelaz Maljevac, bit će postavljene i na graničnim projelazima Gejkovac i Pašin Potok.

No, u MUP-u postavljanje ograde ne povezuju s velikim brojem migranata koji se nalazi u Velikoj Kladuši u BiH i koji svakodnevno pokušavaju ilegalno prijeći granicu s Hrvatskom.

– Ministarstvo financija kao tijelo nadležno za izgradnju i održavanje graničnih prijelaza, na traženje Ministarstva unutarnjih poslova RH, postavilo je 10. lipnja 2019. godine pomičnu fizičku barijeru (ogradu) na Granični prijelaz Maljevac s obzirom da je Schengenskom katalogu EU-a za nadzor vanjskih granica, povratak i ponovni prihvat (Vijeće Europske unije, Bruxelles 16. ožujka 2009 (19. 03.)7864/09 SCH-EVAL 48 FRONT 21 COMIX 253), navedeno „kako granične prijelaze i neposredno okolno područje treba tehnički nadgledati, a granične provjere i nadzor trebaju biti osvijetljeni. Granični prijelazi, u pravilu, trebaju biti odijeljeni ogradom (iznimke se mogu napraviti u slučaju graničnih prijelaza za lokalni granični promet), stoji u obrazloženju MUP-a.

Postavljeni su i temelji za ograde na prijelazima u Gejkovcu i Pašinom Potoku.

Foto: FB stranica Granični prijalaz Maljevac

Pročitajte i ovo

NEVRIJEME

Tuča veličine lješnjaka “potukla” bosiljevački kraj