Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  15C° Karlovac

 • weather-image

  15C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac SIRENE U SUVENIRNICI Podijeli

Ogrlica Nimfa, staklena figura Čuvajmo naše rijeke i torbica Sirena su top 3 nova suvenira Aquatike

Najljepšom sirenom grada Karlovca proglašena je ogrlica Nimfa Jelene Draganjac

Ogrlica Nimfa proglašena je Najljepšom sirenom grada Karlovca i pobjednik je javnog natječaja Aquatike za izbor karlovačkog suvenira s motivom sirene.

– Povodom 440-og rođendana Grada Karlovca, Javna ustanova Aquatika u svojoj suvenirnici želi imati čim više originalnih domaćih suvenira, čime potiče razvoj lokalnog gospodarstva i održivi turistički razvoj Karlovca. Pozvali smo proizvođače suvenira, obrtnike, umjetnike i dizajnere da predlože i proizvedu suvenir Karlovca i Aquatike na kojem će prevladavati motiv sirene, pojašnjavaju u akvariju.

Na natječaj se javilo 10 dobavljača sa svojim prijedlozima suvenira s motivom sirene. Četveročlana stručna komisija odabrala je tri najbolja. Uz ogrlicu Nimfu Obrta Biblo, koja je osvojila maksimalan broj bodova i pobijedila na natječaju, tu su i staklena figura “Čuvajmo naše rijeke” iz domaće radinosti Ankice Hitrec te torbica Sirena Obrta Šporčić. Sva tri nova suvenira bit će u ponudi suvenirnice Aquatike.

Vlasnici obrta Biblo Jeleni Drakulić Draganjac bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 2.000 kuna, koju je rekla uložiti u daljnji razvoj suvenira.

Pročitajte i ovo

DESNA OBALA KORANE U KARLOVCU

Budućnost ŠRC-a Korana: Sportski sadržaji, kamp, hotel. Grad Karlovac natječajem traži najbolje rješenje