Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -2C° Karlovac

 • weather-image

  -2C° Duga Resa

 • weather-image

  -2C° Ogulin

 • weather-image

  -2C° Ozalj

 • weather-image

  -2C° Slunj

Županija DIVNA ŽUPANIJA Podijeli

Ogulin, Karlovac, Ozalj: Tri grada susrest će se s tri rijeke

Posjetitelji će se moći upoznati s rijekama svim čulima, a da uopće ne zarone

Tri grada Karlovačke županije; Ogulin, Karlovac i Ozalj susrest će se svaki sa svojom rijekom. Ogulin s Dobrom, Karlovac s Koranom, a Ozalj s Kupom.

To je i naziv projekta, Susret s rijekom, koji su zajednički prijavili Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova EU „Promicanje održivog razvoja prirodne baštine“, a ukupna mu je vrijednost 11.946.340,95 kuna.

Prijavitelj projekta je Karlovačka županija, a partneri su Grad Karlovac, Ogulin, Ozalj, Natura Viva i KARLA.

Za Radio Mrežnicu, gradonačelnica Ozlja, Gordana Lipšinić opisala je kako će izgledati ozaljska verzija ove riječne priče.

Spoj prirode i “čuda” tehnologije

Ozalj će, naime, već postojeće vidikovce i zanimljive točke u gradu povezati šetnicom. Na tome “susretu” naći će se i već najavljeni Posjetiteljski/Interpretacijski centar Slave Raškaj, ali i Stari Grad. Povezat će se najuži i najviši dio grada-Kaptol s centrom Ozlja, odnosno s gradskim kupalištem podno stare Munjare.

Uz stazu bit će istaknuti brojni sadržaji. Osim što će povezivati već uređene točke, vidikovce, prezentacijske centre i biciklističke staze projekt ima i jednu zanimljivost- Info centar u kojemu će se naći interaktivne karte, brojač posjetitelja i razna tehnološka “čuda”. A uz rijeku će se urediti tri prilaza vodi gdje će se kamerama pratiti podvodni svijet, a te slike projicirat će se u Aquatici.

-Ovim projektom, prikupit će se podaci o biološkim vrijednostima ovih područja. Tako će svi posjetitelji doživjeti rijeke svim osjetilima, bez da stvarno zarone, najavljuje Lipšinić.

Pročitajte i ovo

ZA MLADE

DugaResa Fest i ovog svibnja: Prijave do kraja veljače, za školarce audicija, a očekuje se i gost iznenađenja