Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija ISPOD KLEKA NEMA ZIME Podijeli

Ogulinci u podne na Novu skaču u hladne Sabljake, a imaju i dječji, ali i “veliki” doček

Brojna zbivanja u Ogulinu

Ovogodišnja proslava nove godine u Ogulinu će trajati čak dva dana, a donosi tri nezaboravna događanja.

Sve započinje danas u 11 sati Dječjim dočekom Nove godine u Ogulinu koji će osim bogate tombole, nastupa Ogulinskih mažoretkinja i puštanja balona lijepih želja, završiti vatrometom konfeta.

Tradicionalni doček nove godine će se održati u večernjim satima na Trgu kod golubice, gdje će Ogulince u Novu godinu  uvesti svima dobro znani ogulinski bendovi Speen i Partyano, uz koje je uvijek dobar provod zagarantiran. Glazbeni program započinje već u 22 sata i trajat će do dugo u noć.

Doček nove godine se i ove godine organizira pod pokroviteljstvom Grada Ogulina, te će tako sve uzvanike točno u ponoć pozdraviti gradonačelnik Dalibor Domitrović, sa svojim zamjenicima.

Tradicionalno novogodišnje kupanje

Šestu godinu zaredom u Ogulinu će se održati novogodišnje kupanje u jezeru Sabljaci po kojem je Ogulin postao i nadaleko poznat. Svake godine se kupa sve više kupača te je ta brojka dosegla 10-ak najhrabrijih građana uz pokojeg turista i žitelje susjednih gradova, koje ne može obeshrabriti ni loše vrijeme ni hladnoća. Ideja o kupanju u jezeru je začeta one godine kada je izgorio restoran te su kupači na ovaj način željeli skrenuti pažnju na to mjesto, njegovu važnosti i značaj za grad. Idejni začetnik kupanja je Zvonko Ranogajec. Kupanje će se održati tradicionalno 1.siječnja u 12 sati, točno u podne.

Pročitajte i ovo

SPORNO IMENOVANJE

Državno odvjetništvo zatražilo izvide u slučaju imenovanja u ŽUC-u, a Inspektorat dobio dva podneska