Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  31C° Karlovac

 • weather-image

  31C° Duga Resa

 • weather-image

  30C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  30C° Slunj

Medicinske maske na licu mogu pomoći u usporavanju širenja korona virusa, no mnogi se tom preporukom znanstvenika i zdravstvenih radnika iz različitih razloga ne slažu Za sve laike: Znanstvenik Bill Nye objasnio zašto moramo nositi masku uz svijeću i šal Reizdanje albuma na rasporedu je 4. rujna, a bit će dostupno u više formata, uključujući četverostruko CD izdanje i box set. Box setovi će imati i 'Brussels Affair', live album od 15 pjesama Legendarni Stonesi su najavili reizdanje albuma iz 1973: Stižu i tri dosad neobjavljene pjesme... Istragom je utvrđeno da je 3. lipnja na području Vinodolske općine iz nezaključanog osobnog vozila otuđila torbicu s novcem, osobnim dokumentima, bankovnim karticama i drugim predmetima U Crikvenici uhitili ženu (31) radi krađe, šteta oko 10.500 kuna Udruga Roditelji u akciji - Roda zatražila je u petak hitan sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem radi revidiranja odluke o ograničavanju posjeta djeci u bolnicama, što je potpisom poduprlo 450 stručnjaka iz područja zdravstva, odgoja i obrazovanja.  Inicijativu udruge podržali su psiholozi, liječnici, logopedi, odgojitelji i učitelji te 28 udruga koje djeluju na području skrbi za djecu reagirajući na odluku ekspertne skupine Ministarstva zdravstva da se boravak roditelja uz hospitaliziranu djecu, zbog epidemioloških razloga, ograniči na 15 minuta dnevno. Roda poručuje da je odluka Ministarstva zdravstva opravdano izazvala žestoke negativne reakcije javnosti i roditelja koji zahtijevaju da budu uz svoju djecu, zbog čega su uputili ministru Berošu zahtjev za hitan sastanak na tu temu. Pokretačice inicijative, stručnjakinje za mentalno zdravlje djece Tatjana Gjurković i Tea Knežević ističu da roditelji pružaju nezamjenjivu emocionalnu podršku djetetu u stresnoj situaciji poput boravka u bolnici. Roda navodi kako je od početka krize uzrokovane koronavirusom kontinuirano upozoravala na nemogućnost roditelja da posjete ili borave uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju u većini bolničkih odjela u Hrvatskoj. Više od 50.000 roditelja potpisalo je peticiju kojom traže od Ministarstva zdravstva i ravnateljstva svih bolnica ukidanje zabrane posjeta, dnevnog i cjelodnevnog smještaja uz dijete koje se nalazi na bolničkom liječenju. Traže sastavljanje jasnih i nedvosmislenih uputa svim bolnicama, ujednačenu praksu, epidemiološke smjernice i poštivanje Povelje o pravima djeteta u bolnici. Podržala ih je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević, koja ističe važnost boravka roditelja uz djecu u bolnici kao jedno od temeljnih dječjih prava, prema Konvenciji o pravima djeteta. Udruga Roditelji u akciji traži hitan sastanak s Berošem

Sport KUGLANJE Podijeli

Ogulinke slavile na Plitvicama, Ozaljčanke kod kuće uvjerljive protiv Gacke

U ogulinskoj ekipi najbolja je bila Vanesa Bogdanović s 577, a u ozaljskoj Štefica Pavlaković s istim brojem oborenih čunjeva.

OZALJ – Kuglačice Ogulina i Kupe ubilježile su pobjede u susretima 3. kola Druge hrvatske lige Zapad.

Ogulinke su jučer na Plitvicama slavile protiv istoimene domaće ekipe rezultatom 5:3, pritom oborivši 3.126 čunjeva, 15 više od Plitvičanki. Poene za ogulinsku ekipu izborile su Branka Neralić (535), Venesa Bogdanović (577) i Ivana Neralić (522).

Ozaljčanke su danas na svojoj kuglani Azelija s maksimalnih 8:0 bile bolje do Gacke iz Otočca. U jako dobroj partiji oborile su ukupno 3.358 čunjeva, čak 406 više od gošći, a poene su osvojile Vesna Križanić (549), Štefica Pavlaković (577), Anita Turkalj (551), Irena Božičević (565), Elvira Kranjčec (554) i Jadranka Meglajec (562).

Nakon 3. kola Ogulin je drugoplasirani s maksimalnih 6 bodova, koliko ima i vodeće Vrbovsko, a Kupa je treća sa 4 boda. U sljedećem kolu Ogulin gostuje kod Goranina, a Kupa kod Vrbovskog.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Sutra svečano otvorenje novoobnovljenog Čavlekovog stadiona