Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  18C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  17C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Ogulinke vodeće nakon prvog dana kvalifikacija, na najboljem su putu da se plasiraju u Prvu hrvatsku ligu

Uoči sutrašnjeg drugog dijela kvalifikacija Ogulinke imaju 83 čunja prednosti pred Siščankama, a najbolja danas u ogulinskim redovima bila je Venesa Bogdanović s 586 oborenih čunjeva.

Nakon prvog dana kvalifikacija u Otočcu, kuglačice Ogulina na najboljem su putu da ostvare plasman u Prvu hrvatsku ligu.

Zbog pandemije koronavirusa, koji je prekinuo kuglačku sezonu na gotovo tri mjeseca, više nije bilo vremena da se kvalifikacije za najviši rang hrvatskog ženskog kuglanja odigraju kao dosadašnjih sezona – svatko sa svakim dvokružno. Pa je Hrvatski kuglački savez donio odluku da će ekipe Ogulina, zagrebačkog Endi-Tekstilca i sisačke Siscije kvalifikacije odigrati u dva dana sustavom 6 igračica po 120 hitaca. Danas se bacalo na kuglani Otočcu, sutra će u Zaprešiću, a dvije ekipe s najvećim ukupnim brojem oborenih čunjeva izborit će plasman u Prvu hrvatsku ligu.

Nakon današnjeg natjecanja u Otočcu kuglačice Ogulina vodeće su s ukupno 3.226 oborenih čunjeva, ispred Endi-Tekstilca s 3.197 i Siscije s 3.143. U prva dva bloka Venesa Bogdanović (586) i Barbara Žilić (553) odmah su napravile prednost, pozicionirale ekipu na vodeću poziciju, koju su ostale igračice uspjele zadržati. Još su bacale Ivana Neralić (551), Ana Karas i Iva Francetić (485), Branka Neralić (515) i Ivanka Rebrović (536).

Drugi dio kvalifikacija, kao što smo spomenuli, igra se sutra od 17 sati u Zaprešiću, a obzirom Ogulinke imaju 83 čunja više od trećeplasiranih Siščanki, na najboljem su putu da se kvalificiraju u Prvu hrvatsku ligu.

Pročitajte i ovo

BASEBALL

Olimpija osvojila Kup Hrvatske i u vitrine spremila treću ovosezonsku krunu