Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  7C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  6C° Ogulin

 • weather-image

  6C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija ZA STARIJE Podijeli

Ogulinski dom za starije dobit će novo ruho: Kvaliteta života za treću životnu dob

Karlovačka županija spada među najstarije u Hrvatskoj

Gotovo 7 milijuna kuna vrijedan je projekt Doma za starije i nemoćne biskup Srećko Badurina u Ogulinu, a kojeg ova ustanova provodi zajedno s Karlovačkom županijom te je financiran iz EU sredstava.

Ovime bi socijalne usluge trebale dobiti novu razinu, a kako je rekla ravnateljica doma Nataša Vučković Ivošević, projekt omogućuje povećanje kvalitete života te prevenciju institucionalizacije 60 starih i nemoćnih osoba na području naše županije.

binary comment

Kroz projekt će se urediti zgrada Doma te vanjski sadržaji, park i parkiralište, koje se nalazi u krugu dvorišta bolnice u Ogulinu.

Županica Martina Furdek Hajdin istakla je važnost ovog projekta, obzirom da u Karlovačkoj županiji od ukupnog broja stanovnika preko 21% čine osobe starije od 65 godina i spadamo u red najstarijih županija po godištu stanovništva u Hrvatskoj.
-Imamo obvezu našim starijim sugrađanima pružati skrb kakvu zaslužuju te stoga ovakve usluge i ustanove koje ih pružaju moraju biti na visokoj razini kvalitete i dostupnosti. U Karlovačkoj županiji imamo 3 doma za starije i nemoćne osobe te 40 obiteljskih domova ali potrebe bivaju sve veće. Svakako će i izvaninstitucionalna skrb za ovu populaciju ljudi poboljšati kvalitetu njihova života na način da će usluge moći koristiti i u svojim domovima.

U tom smislu je posebno dobre rezultate na području Karlovačke županije polučio projekt ZAŽELI, kojim je zaposleno 317 gerontodomaćica, a ukupna vrijednost projekta je 50 milijuna kuna. Projekt se provodi na ruralnim područjima Karlovačke županije gdje je dosta staračkih domaćinstava, čiji su članovi korisnici usluga projekta.

Vezani članci

Pročitajte i ovo

NOVI POSAO

Jelić asistent na karlovačkom Veleučilištu na određeno vrijeme