Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  13C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija ZASLUŽIO JE Podijeli

Ogulinski gradonačelnik predložio generala Stipetića za nagradu Županije za životno djelo

Prijedlog da se Trg golubice preimenuje u Trg generala Stipetića nije prošao zahvaljujući HDZ-u i Nezavisnoj listi, stoji među ostalim u obrazloženju gradonačelnika Ogulina

Ogulinski gradonačelnik Dalibor Domitrović predložio je da se generalu Petru Stipetiću posthumno dodijeli nagrada Karlovačke županije za životno djelo.

Nakon što je Komisija za imenovanje trgova i ulica grada Ogulina, zahvaljujući članovima iz redova HDZ-a i NL Željka Stipetića koji su glasali protiv, odbila prijedlog da se tzv. trg „Golubice“ preimenuje u Trg generala Petra Stipetića, gradonačelnik Ogulina uputio je ovaj prijedlog, stoji među ostalim u obrazloženju na stranicama Grada Ogulina.

General Petar Stipetić rođen je u Ogulinu 24.listopada 1937. godine. Bio je  vrhunski vojni profesionalac, domoljub, zaslužan za stvaranje Hrvatske vojske u kojoj je obnašao najviše zapovjedne dužnosti: zamjenik načelnika Zapovjedništva zbora narodne garde, zamjenik načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, zapovjednik Sektora Zapovjedništva slavonskog bojišta Đakovo, zapovjednik Zbornog područja Zagreb. Bio je i zapovjednik Hrvatskog vojnog učilišta te pomoćnik načelnika Glavnog stožera Hrvatske vojske za borbeni sektor.
General Stipetić preminuo je lani, 14. ožujka u Zagrebu od posljedica moždanog udara.

Pročitajte i ovo

SPORNO IMENOVANJE

Državno odvjetništvo zatražilo izvide u slučaju imenovanja u ŽUC-u, a Inspektorat dobio dva podneska