Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  10C° Ozalj

 • weather-image

  9C° Slunj

Županija NOVA GODINA Podijeli

U Ogulinu doček dječje nove godine, svirka, tombola i kupanje u jezeru Sabljak

Tko bi propustio vatromet konfeta u podne?

Ogulin je posebno maštovit kada je organiziranje manifestacija u pitanju, a to još jednom potvrđuje i vrlo zanimljivim sadržajima kojima će obilježiti ulazak u 2018. godinu.

Ne samo da kao i većina hrvatskih gradova organizira doček nove godine na središnjem gradskom trgu, već sve Ogulince očekuje i dječji doček nove godine te već tradicionalno novogodišnje kupanje.

Naime, dječji doček nove godine u Ogulinu održava se po prvi puta na Trgu kod golubice. Posebno će ga obilježiti vatromet konfeta točno u podne, svirka benda Jagor i DJ-a te bogata tombola, otkriva za Radio Mrežnicu Sonja Drašković, direktorica Turističke zajednice Ogulin.

-Pripremili smo veliku tombolu, punu nagrada za sve naše najmlađe sugrađane. Moći će dobiti od članstva u Gradskoj knjižnici i čitaonici, knjiga, slatkih paketića, palačinki iz hotela Frankopan, rođendana za do petnaestero djece koje također poklanja hotel Frankopan, do glavne nagrade generalnog sponzora putničke agencije Klek putovanje života. TON ogulinci 01

Program za doček nove godine odraslih počinje u 22:00 sata, također kod golubice.

-Nakon dječjeg dočeka, malo ćemo pustiti naše sugrađane da se odmore, a onda oko 22:sata krećemo s programom. Očekuju nas svima dobro znani bendovi Partyano i Speen. Nadamo se da će zabava potrajati dugo u noć.

Prvog dana nove godine u podne, održat će se sad već tradicionalno kupanje u jezeru Sabljaci.

-Desetak kupača od 30 do 70 godina  svake se  godine tamo kupa. Tako će biti i ove godine. Naši najhrabriji sugrađani svake se godine odluče kupatai  u našem jezeru bez obzira bilo ono hladno ili toplo. Prošle godine bilo je pod ledom, ove ghodine neće. No, vidjet ćemo 1. siječnja kakva će im biti temperatura, objašnjava Drašković.

Cilj ovog kupanja je podsjetiti na važnost ove lokacije po kojoj je Ogulin bio nadaleko poznat, ali i na obnavljanje restorana koji je prije 5 godina izgorio na tom mjestu i od tada do danas još se nije pronašao investitor koji bi ga oživio.

Pročitajte i ovo

BROJKE

65 pozitivnih danas u Karlovačkoj županiji, 40 bolesnih u bolnici, 1 na respiratoru, 2 umrlih