Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -3C° Duga Resa

 • weather-image

  -5C° Ogulin

 • weather-image

  -3C° Ozalj

 • weather-image

  -4C° Slunj

Sport ATLETIKA Podijeli

Oko tisuću trkača na ovogodišnjem Heineken 0.0 Karlovačkom ceneru, Etiopljanka Likina Amebaw najveća zvijezda

Franjković vjeruje da etiopska trkačica, koja je u travnju pobijedila na jakom crossu u Portugalu, može oboriti rekord staze u ženskoj konkurenciji.

KARLOVAC – Na ovogodišnjem 9. izdanju Heineken 0.0 Karlovačkog cenera nastupit će oko tisuću trkača, a pozornost bi trebala privući elitna utrka u konkurenciji žena, u kojoj bi Etiopljanka Likina Amebaw, pobjednica ovogodišnjeg crossa u Portugalu, mogla srušiti rekord staze.

Heineken 0.0 Karlovački cener prva je i jedina utrka u Hrvatskoj s World Athletics Label Road Race statusom, koja se nalazi u kalendaru Svjetske atletske federacije. Robert Franjković iz Atletskog kluba Maraton 2000, kao glavni organoizator, danas je naglasio da će najveći novitet ove godine, u odnosu na protekla izdanja, biti promjena lokacije starta i rute utrke. Zbog radova u Zvijezdi, start je premješten kod Sportske dvorane na Rakovcu.

– Ali ne moraju se atletičari i trkači brinuti. I dalje je staza ostala brza, čak mislim da će biti brža nego je bila prethodnih godina. Gledali smo da vodimo računa o tome da i dalje, svi koji dolaze u Karlovac, dolaze s idejom rušenja svojih osobnih rekorda, da uživaju u Karlovcu i da se dobro zabave – kazao je Franjković.

Sutra od 18:30 sati na programu je Karlovačka milja, utrka koja se trči u čast grada Karlovca u dužini od 1.579 metara. Ta je utrka jako dobro prihvaćena od građana i na njoj će nastupiti prošlogodišnji pobjednik Bruno Belčić iz Atletskog kluba Karlovac, koji je u nedjelju na Čavlekovom stadionu obranio naslov državnog prvaka na 3000 metara sa zaprekama. Dječje utrke trčat će se na Vunskom polju i nastupit će vrtićka djeca i osnovnoškolci od 1. do 6.razreda. Petak donosi elitnu utrku od 19:30 sati te od 20:30 sati glavnu utrku građana i utrku štafeta.

– Tu bih svakako naglasio žensku konkurenciju jer dolazi nam, po mom mišljenju, možda najjače ime koje je trčalo u Karlovcu – etiopska trkačica Likina Amebaw, koja je u travnju pobijedila na crossu u Portugalu, i vjerujem da konkurira da obori rekord staze, da možda čak otrči ispod 32 minute. Uz nju će biti još nekoliko kenijskih trkačica Julia Mayer iz Austrije, iz Francuske, i vjerujemo, još nije skroz potvrđeno, ali mislim da će ipak nastupiti naša olimpijka Bojana Bjeljac, koja je na Prvenstvu Hrvatske u Karlovcu pobijedila na 3000 i 5000 metara – naglasio je Franjković.

Peris: Karlovački cener je i sa sportske i s turističke strane jedna velika promidžba

Daniela Peris, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, turizam i poljoprivredu, u ime gradonačelnika Mandića istaknula je da je Grad Karlovac ponosni suorganizator utrke.

– Obzirom je Karlovački cener ušao na svjetski popis utrka, zahvaljujuću certifikatu kojeg je zasluženo dobio od Svjetske atletske federacije, i činjenice da se na istu svake godine prijavljuje sve više sudionika, u interesu grada je bilo da kroz ovu sportsku manifestaciju Karlovac učinimo prepoznatljivijim na globalnoj razini. Karlovački cener je i sa sportske i s turističke strane jedna velika promidžba, koja je nama vrlo važna, tim više što je u njega utkana jedna priča kroz utrku ‘Karlovačku milju’ na simboličnih 1.579 metara, pa nam je to svojevrsna uvertira u proslavu rođendana grada.

– Mi smo od našeg osnutka prepoznali ovaj projekt i uključili se u njega kao sponzori. Inače volimo ovakvu vrstu događanja, kroz koju promoviramo zdrav život – kretanje, sport… Tako da smo ponosni sponzor ove utrke jer na taj način svi skupa radimo na promociji našeg grada. Jer ovo nije samo na razini našeg grada, županije i države, ovo sad već postaje svjetski prepoznata utrka – kazala je voditeljica marketinga Aquatike Ivana Kaleb Vuletić.

U petak nakon utrka koncert će održati Davorin Bogović i grupa Novi retro.

Pročitajte i ovo

KAKVA PRIČA

Mala Marija ušla je u naš život nakon 11 godina braka i zagovora sv. Josipu: Od molitve do njenog rođenja prošlo je 9 mjeseci