Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  5C° Slunj

Život DARIO MARČAC Podijeli

On je naše gore list i na TIK TOK-u ima više od 400 tisuća pratitelja: Unatoč uspjehu trudim se ostati ponizan

Mnogi s podozrenjem gledaju na tzv. influensere, ali iza svakog uspjeha pa tako i Darijevog stoji rad i uspjeh

Dario Marčac do prije godinu dana bio je može se reći, običan dečko iz susjedstva. No godina korone za njega je značila uspjeh. Vinuo se u neslućene visine mreže TIK-TOK-a gdje ga prati nevjerojatan broj od više od 400 tisuća ljudi. 

Dario je tako postao pravi influenser. Riječ je to koja kod mnogih izaziva podozrenje ili ju povezuju s lakrdijom, no kad se upozna ovog 25-godišnjaka koji je donedavno bio stanovnik Karlovačke županije, može se zaključiti samo jedno – iza svega stoji rad i disciplina, a kod njega i hrabrost.

Onih koji “hejtaju” sve je puno, ali ne obazirem se više na njih

Dario je odrastao u našim krajevima, a od djetinjstva je znao da želi nešto napraviti u životu i to veliko. Prilika mu se otvorila kad je na TIK-TOK profilu počeo snimati videe i dobio ogromnu podršku publike. Još početkom ove godine bio je totalni anonimac, a sad je brojka njegovih pratitelja iznad 400 tisuća, a broj lajkova gotovo 25 milijuna. Uz to, na Instagramu ima više od 77 tisuća pratitelja. Sve to Darija svrstava u vrh balkanskih tik-tokera i među publikom koja ga prati on je prava zvijezda. 

-Snimam video uratke koji su pozitivnog karaktera, skakao sam iz padobrana, plešem, izvodim trikove, a misao vodilja mi je – bez mržnje, kaže nam Dario koji je s našom voditeljicom Dunjom dijelio školske klupe pa se sa smijehom sjećaju tih dana učenja. No ono što je Dario naučio dosad ne daje niti jedna škola. To su one male životne mudrosti koje te “prebace” u borbi s onima koji te hejtaju odnosno mrze, zavidnu su ti ili ti se rugaju. Marčac je tu izgradio sebe.

– Mrzitelja i govora mržnje na internetu je uvijek bilo i ima ih puno, a sam sam svakodnevno na njihovoj tapeti. Oni koji mrze zapravo projiciraju sebe same. Na početku mi je bilo teško s tom količinom mržnje se boriti, ali sada na te komentare ne obraćam pažnju, otkriva nam.

Iza svačijeg uspjeha stoji rad

Svjestan je da dio javnosti ovo što on radi ne doživljava kao “ozbiljan” posao, no on od svog angažmana na društvenim mrežama može živjeti. – Ne volim se nazivati influenserom, ali utjecaj na svoju publiku imam. Onima koji misle da influenseri ništa ne rade poručujem da iza svačijeg uspjeha na društvenim mrežama stoji puno truda i rada.

Izuzetno pozitivan i nasmijan Dario sa svojih 25 godina predstavlja doista novu generaciju “milenijalaca” koji će pokoriti svijet. Taj svijet se više ne pokorava ni ratovima već na drugi, inteligentniji način, a upravo je interakcija s ljudima preko društvenih mreža nešto što on jako dobro radi. Menadžera nema niti ga želi imati jer jedino tako može imati kontrolu nad svojim životom i poslom, a otkrio nam je i da za curu trenutno nema vremena. Preselio se u Zagreb, spreman je za nove izazove i za razliku od mnogih kojima je godina korone donijela loše stvari, njemu je posao na TIK-TOK-u doslovno eksplodirao.

Uspjeti možeš svojim radom ili tako da rušiš druge. Ja biram prvo

Iako je relativno mlad, shvaća one prave životne mudrosti. – Znaš, ako želiš imati najveću zgradu možeš je izgraditi trudom i radom da ona bude najveća ili možeš pak porušiti sve zgrade i izgraditi svoju koja će tada automatski biti i najveća. Drugim riječima, uspjeh možeš izgraditi vlastitim snagama ili tako da porušiš druge. Ja uvijek biram prvu opciju, objašnjava.

A kako je na njegov život utjecala slava? – Popularnost, kao i novac samo izbaci na vidjelo ono što u suštini čovjek jest. Ako si kao siromah dobar i ponizan, kad stekneš bogatstvo  postat ćeš još bolji i ponizniji. Ako si pak bahat i uobražen popularnost će to pojačati. Ja se unatoč uspjehu trudim ostati ponizan, kaže Dario.

 

Vezani članci

Pročitajte i ovo

LJUBAV ZA KAMIONE

Mario Mržljak majstor je maketarstva: Njegovi rukom rađeni kamioni prava su remek djela