Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Život PO PRISTUPNIM PUTEVIMA Podijeli

Opasni otpad iz Edisona zbrinut legalno, no koliko je bilo neopasnog, vijećnica Planinac nije dobila odgovor

Nema prigovora za opasni otpad, ali za ostatak je odgovorom nezadovoljna

Gdje je i kako zbrinut građevinski otpad nastao rušenjem zidova Kina Edison, pitanje je koje je na nedavnoj sjednici karlovačkog Gradskog vijeća postavila vijećnica Ehlimana Planinac (SDP).

Podsjetila je da je prilikom rušenja došlo do neočekivanih situacija, a sve kako je rekla, “zbog procjene statičara” pa je nastalo puno više građevinskog otpada od planiranog jer su se rušili bočni zidovi Edisona.

-Sav građevinski otpad mora na deponij, pa vas molim da nas izvijestite o količini građevinskog otpada predanoj na deponij, pitala je Planinac na aktualcu.

Odgovore je dobila, čak štoviše, bila je i na sastanku s izvođačima i predstavnicima Grada, a zadovoljna je polovično.

-Zanimalo me zbrinjavanje otpada s azbestom, a to koliko sam vidjela, odgovaralo je navedenome i nemam prigovora, kazala je dodajući da ipak za ono što se dogodilo s neopasnim građevinskim otpadom, evidencija kakvu je očekivala, ne postoji.

-Prema izjavi, cigla i beton iskorišteni su u nedefiniranim količinama po raznim pristupnim putevima, navodno na neka gradilišta. Neke dokumente sam dobila, a podsjetit ću da su ti zidovi Edisona bili debeli, bilo je tu dosta otpada za kojeg, ponavljam, nisam dobila količinu niti gdje je završio, osim tog dijela po “pristupnim putevima”.

 

 

Pročitajte i ovo

VELIKI ČOVJEK

Osam godina otkako je preminuo mons. Radanović, župnik koji je obilježio Dubovac i Karlovac