Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  16C° Karlovac

 • weather-image

  16C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  16C° Ozalj

 • weather-image

  15C° Slunj

Karlovac VELIKI NAPREDAK Podijeli

Opća bolnica Karlovac ima novu metodu liječenja bolnog zgloba: Pacijentima pružena sve bolja usluga

Inovativnim iskoracima poput ovih metoda, osiguran je je suvremeni pristup liječenja karlovačkih pacijenata

Proteklog tjedna, kirurški tim u Općoj bolnici Karlovac učinio je prvu aplikaciju matičnih stanica u bolesni koljeni zglob. 

Riječ je o metodi koja se provodi u lokalnoj anesteziji, pri čemu su pacijentu njegove vlastite matične stanice iz koštane srži prvo obrađene, a zatim i aplicirane u koljeno.

Postupa je uveo i realizirao Dr. Damir Ćaćić uz podršku pročelnika Službe za kirurgiju, Dr. Dražena Tufekovića te uz pomoć medicinskih sestara: Đurđice Brajdić, Kristine Jarnević i Dine Bonjeković.

– Ova metoda predstavlja jedan od najsuvremenijih pristupa u ortobiologiji, grani ortopedske kirurgije kojom se liječi bolest zglobova tetiva i ligamenata vlastitim stanicama, istaknuli su iz karlovačke bolnice.

Nedavno je isti ovaj tim uveo korištenje i druge ortobiološke metode – liječenje bolesti lokomotornog sustava vlastitim trombocitima iz venske krvi.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

SJEĆANJE NA TURANJ

Naša poznata glumica Zrinka Cvitešić 4. listopada 1991. bila je učenica škole na Turnju: Otišla sam s crveno-bijelim medom, imam ga još i danas, a rat nikad neću razumijeti