Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  13C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Županija EU VOJNIĆ Podijeli

Općina Vojnić na samom vrhu po povlačenju nepovratnog EU novca

Samo za tržnicu i vatrogasni dom povukli 11,5 milijuna kuna

Skoro 11,5 milijuna kuna povukla je Općina Vojnić za svoje EU projekte kojima će graditi općinsku tržnicu i Vatrogasni dom.

– Projekti „Rekonstrukcija zgrade u općinsku tržnicu u Vojniću“ u iznosu od 4.023.154,63 kuna i Projekt „Rekonstrukcija i prenamjena građevine javne i društvene namjene – zgrade srednje škole u Vatrogasni dom Vojnić“ u iznosu od 7.448.000,00 kuna dobili su visokih 65 od maksimalnih 70 bodova i nalaze se na 3. i 4. mjestu rang liste od ukupno 464 projekta. Time se Općina Vojnić smjestila na sam vrh skupine od samo 102 projekta koja su ostvarila prolaz za financiranje.

Osim navedenih projekata za koje se uskoro očekuje potpisivanje ugovora, Općina Vojnić je već potpisala ugovor za Projekt „Rekonstrukcija nerazvrstane ceste Šljiva s odvojcima“ u iznosu od 8.687.500,00 kuna koji se financira iz mjere 7.2.2., a u tijeku je i provedba Projekta „Zaštita i promocija kestena“ u iznosu od 4.421.687,95 kuna koji se financira putem INTEREG IPA Hrvatska-Bih-Crna Gora, gdje je vodeći partner Općina Velika Kladuša (BiH), a projektni partneri su uz Općinu Vojnić, Grad Karlovac, Općina Bužim (BiH), Centar za šljivu i kesten iz Petrinje i Poljoprivredni zavod Unsko-Sanskog Kantona.

Ovim projektnim uspjesima, Općina Vojnić svrstala se u sam vrh po povlačenju nepovratnih sredstava iz EU.

Pročitajte i ovo

KORONA U KARLOVAČKOJ ŽUPANIJI

Jedna pozitivna osoba u Ogulinu, u Karlovcu svi negativni