Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  17C° Karlovac

 • weather-image

  17C° Duga Resa

 • weather-image

  15C° Ogulin

 • weather-image

  17C° Ozalj

 • weather-image

  16C° Slunj

Karlovac BRZO GAŠENJE VATRE Podijeli

Opet stres na Dubovcu: Osiguran koridor za pješake, redari i policija na terenu, zaštitari čuvaju automobile

Izvođač nije osigurao koridor za pješake, pa opet uskače Grad i rješava probleme

Na području Dubovca i potezu rekonstrukcije državne ceste 6 opet nove začkoljice. Nakon što je od vikenda na snazi nova regulacija prometa, pojavili su se problemi i za pješake, sigurnost automobila, ali i pristup do dvorišta građana. 

Grad Karlovac opet “gasi vatru” pa su intervenirali i kako kažu, “poduzeli  sve potrebne mjere kako ne bi bila ugrožena sigurnost pješaka, posebno djece koja pohađaju malu školu na Dubovcu u Ul. A. Nemčića”.

Zato je osiguran koridor za pješake od Pivovare,  lijevim nogostupom prema gradu, do asfaltiranog dijela Marmontove ulice, udaljenog od gradilišta, a iscrtan je i dodatni pješački prijelaz kod Pivovare. Pješački koridor ide preko Marmontove prema Nacionalnom svetištu sv. Josipa i dalje uz Pastoralni centar do male škole na Dubovcu.

Dodatno, prometni redari Grada Karlovca svaki dan nadziru koridor i sigurnost djece u terminima od 7:30 do 8 sati, od 11 do 14 sati, a prometna policija PU Karlovačke od 17 do 19 sati.

Investitor su Hrvatske ceste, izvođač Euroasfalt

Nadalje, s obzirom na zamolbu stanara stambenih kuća na aktivnom dijelu gradilišta kojima je onemogućen pristup vozilom do dvorišta, osigurano je parkiranje na javnom parkiralištu kod Nacionalnog svetišta te je Grad angažirao zaštitarsku tvrtku zbog bojazni stanara za sigurnost njihovih vozila, kažu u Gradu.

Zaštitarska tvrtka parking osigurava od 20 do 6 sati sve do 12. travnja kada se očekuje da izvođač radova završi, odnosno asfaltira dionicu Marmontove aleje od Ul. R. Boškovića do križanja ulica. J. M. Šporera i A. Nemčića.

Pozivaju vozače da poštuju prometnu regulaciju  i ne voze u suprotnom smjeru jer time stvaraju dodatne probleme svim sudionicima u prometu i ugrožavaju sigurnost pješaka, a stvaraju i velik sigurnosni rizik kada to čine u krugu Pivovare kroz čije parkiralište je „probijena“ privremena prometnica.
Grad Karlovac će i nadalje pratiti situaciju na gradilištu kao i dosad i po potrebi intervenirati u skladu sa svojim ovlastima kako bi stanovnicima što više olakšao radne i životne okolnosti do konačnog završetka projekta rekonstrukcije D6, poručuju.

Pročitajte i ovo

SAMO NEK JE DJECE

Rečica će dobiti vrtić po istom prinicipu kao Mahično. Grad ga prijavljuje za EU novce