Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  30C° Karlovac

 • weather-image

  29C° Duga Resa

 • weather-image

  28C° Ogulin

 • weather-image

  30C° Ozalj

 • weather-image

  29C° Slunj

Karlovac LAKŠE UMRIT' NEGO LJUDIMA REĆ Podijeli

“Oprosti”, ljekovita riječ koju karlovački gradonačelnik očekuje od Srpskog narodnog vijeća

Molitva je civilizacijski doseg, ali…

Karlovački gradonačelnik Damir Mandić poziva na iskreni razgovor i razumijevanje, a smatra da treba uvažiti očekivanja Karlovčana kojima bi Srpsko narodno vijeće valjalo izgovoriti ljekovitu riječ – oprosti. 

Sažetak je to reagiranja nakon što je Mandić o komemorativnom skupu doznao iz medija, pa podsjetio da ga je lani osobno kontaktirao predstavnik Srpske pravoslavne crkve. I tada i danas smatra da parastos i molitva za žrtve su civilizacijski doseg kojeg treba njegovati i podržavati.

– I tada je ( prije godinu dana) bilo govora o komemorativnom skupu na Koranskom mostu, a radi se o zaista osjetljivom događaju u sjećanju građana Karlovca, treba otvoreno i iskreno izreći vlastite namjere, ali i uvažiti očekivanja Karlovčana da u ovom slučaju Srpsko narodno vijeće izgovori tu ljekovitu riječ – oprosti.

Kao i prethodnih godina, Mandić žali što je i ove godine izostala. Smatra da treba uvažiti kolektivno pamćenje stanovnika Karlovca na ovaj događaj i vrijeme Domovinskog rata koji je bio obrambeno-oslobodilački.

S obzirom da je od SNV-a izostala stvarna komunikacija, u potpunosti razumije prigovore Karlovčana, pa Mandić sve poziva na iskreni razgovor i razumijevanje, poručio je.

Pročitajte i ovo

PRIJE SVEGA

Sutra zatvoren Ruski put: “Snimat” će situaciju u karlovačkom podzemlju