Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  21C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Crna kronika Video KRITIČNO NA GRANICI Podijeli

FOTO, VIDEO: Na Maljevcu 200-tinjak migranata na silu želi u Hrvatsku, policija drži “živi zid”

Nemoguće je vidjeti pravo stanje na mostu jer je pristup zabranjen, no ono što je vidljivo izdaleka vidi se da su migranti zastali pred interventnom policijom

Pravo opsadno stanje vlada na graničnom prijelazu na Maljevcu između Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Prijelaz su zauzeli migranti, njih barem 200-tinjak koji na silu žele ući u Hrvatsku, a prijelaz je zatvoren za promet.

Na mostu između dvije države zaustavili su se pred “živim zidom” u kojem se vide među ostalim i hrvatske interventne snage policije. Nakon migranata na mostu su raspoređene snage bosanske policije, pa prazan prostor pa onda “zid” hrvatske interventne policije.

Novinarima nije dozvoljeno biti blizu mjesta događaja, a informacije su doista nikakve ili na kapaljku, osim što je hrvatski MUP potvrdio da se između migranata i hrvatske policije nalazi i red bosanskih policajaca.

Pukao internet i mobitel signal, a kamera s prijelaza nema

Migranti su izuzetno nervozni, riječ je o gotovo 95 posto mlađih muškaraca koji su jako bučni i viču, a prema hrvatskoj policiji odnosno hrvatskoj strani “poletjelo” je barem desetak plastičnih boca, potom kamenja te grana. Među ovom brojkom nalazi se i nešto djece.

Uz granicu i na granici nalaze se i brojni tegljači i kamioni koji su zbog zatvaranja prijelaza “zapeli” i ne mogu više ni u kojem smjeru. Vozači su ljuti, osobito na migrante koji su, kako kažu, “počinili kazneno djelo zatvaranja granice”.

Oko 13,20 sati dio migranata maknuo se s mosta

Hrvatska policija je oko 13 sati na graničnu crtu postavila protunavalnu ogradu, takozvane gelendere kao fizičku prepreku.

Probijanjem prvog kordona osobe nisu došle u neposredni kontakt s pripadnicima hrvatske granične policije jer se između njih nalazi još jedan kordon policije, voditeljica MUP-ove službe za odnose s javnošću Marina Mandić.

Na granicu su stigli ‘Liječnici bez granica’ koji pružaju pomoć ljudima ozlijeđenim u naguravanju s policijom. Kako piše Avaz ima troje ozlijeđenih, a naguravali su se s BiH policijom.

Više u programu Radio Mrežnice.

Pročitajte i ovo

VIKEND KONTROLE

Za vikend 313 prometnih prekršaja