Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Crna kronika OPTUŽNICA ZA NK KARLOVAC Podijeli

Optužnice za NK Karlovac objavljene prije nego li su dostavljene okrivljenoj šestorki

Nakon tri godine istrage stigle optužnice, ali ne i do okrivljenih

Karlovačko Općinsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu protiv šestorke osumnjičene zbog pribavljanja nepripadajuće koristi od 1,8 milijuna kuna danas nepostojećem Nogometnom klubu Karlovac.
No, okrivljenici i njihovi odvjetnici o tome ništa ne znaju.

Podsjetimo, radi se o slučaju financijskih malverzacija iz 2009. i 2010., u vrijeme kada je klubom predsjedao Boris Kozjan.
Državno odvjetništvo slučaj istražuje od 2014. kada su Kozjan, ali i bivši predsjednik županijskog nogometnog saveza Neven Šprajcer privedeni zajedno s ostalima.

Neisplata plaća, krivotvorenje isprava, naknade bez poreza i doprinosa

Tereti ih se za niz kaznenih djela: neisplate plaća, krivotvorenje službenih isprava i poslovnih knjiga i nevođenje poslovnih knjiga.

Ovu optužnicu općinskog državnog odvjetništva još treba potvrditi sud

Igračima i djelatnicima NK Karlovac isplaćivali su naknade bez da su na njih obračunavali poreze i doprinose. Prikrivali su i lažno prikazivali stvarnu svrhu isplaćenih naknada, a u svemu im je pomagao knjigovodstveni servis koji je, zajedno sa odgovornom osobom, također među optuženima.

Odvjetnik Žaja: O optužnici ne znamo ništa jer ju nismo dobili

Zvonko Žaja, branitelj drugookrivljenog Borisa Kozjana, podizanje optužnice nije želio komenitirati jer o njoj, kaže ne zna ništa.

Za Radio Mrežnicu je izjavio da sva saznanja o optužnici ima iz medija jer je Općinsko državno odvjetništvo optužnicu objavilo prije nego li je ona dostavljena strankama u postupku.
Ne skrivajući svoje ogorčenje zbog toga, Žaja je dodao i kako je istražni postupak u ovom slučaju trajao znatno duže od zakonom propisanog.

FOTO; 2014. godina, Neven Šprajcer i Boris Kozjan

Pročitajte i ovo

ČEKA SE

Lampioni porušeni zbog parkinga? Dožupan Mihajlović tvrdi: Nije do nacionalne netrpeljivosti, do gluposti je