Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  21C° Karlovac

 • weather-image

  21C° Duga Resa

 • weather-image

  20C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  20C° Slunj

Karlovac RADOVI ZA JEDNU SMJENU Podijeli

OŠ Braća Seljan od jeseni u jednoj smjeni

U školi traju radovi na proširenju prostora

Oko 290 učenika Osnovne škole Braća Seljan u Karlovcu od jeseni će nastavu pohađati u jednoj smjeni.

Škola je trenutno veliko gradilište. U prizemlju i na katu uređuju se tri nove učionice “uzete” iz MIOŠ-a te sanitarni čvor u jednom krilu zgrade. Investicija je teška oko 700 tisuća kuna, a radovi će trajati do kraja kolovoza.
– Da bi krenuli u jednu smjenu upravo smo morali dodati novog prostora i zajedno s MIOŠ-em dogovorili da ovaj prostor koji je prije MIOŠ koristio možemo preurediti i koristiti škola braće Seljan. Radi se o tri učionice., a također će se pregraditi još jedna učionica koja se nalazi u samom prostoru škole Braće Seljan, rekla je pročelnica Draženka Sila Ljubenko.

– Sada krećemo u sanaciju parketa. Sve će biti friško pokrečeno, ormari će se urediti, da ipak osiguramo djeci u te dvije učionice, u kojima će biti dva osma razreda s većim brojem učenika, kvalitetnu nastavu, dodala je ravnateljica Jasmina Budinski.

Plan je u narednoj godini urediti sanitarni čvor u drugom krilu zgrade, prilaz osobama s invaliditetom te preurediti preostale učionice.

MIOŠ bi pak iz prostora u Domobranskoj trebao polako iseljavati. Dio programa od ove jeseni će biti u Prirodoslovnoj školi, a kad jednom u potpunosti ova srednja škola preseli u svoj “kampus” u kožari na Gazi, Oš Braća Seljan tj. Grad Karlovac dobit će veliki prostor koji će osim za obrazovne svrhe moći poslužiti i za brojne druge sadržaje, najavila je dogradonačelnica Andreja Navijalić.

Pročitajte i ovo

ŽIVIMO ZELENO

Klaustar i povrtnjak Franjevačkog samostana najljepši je urbani vrt u Karlovcu