Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  2C° Karlovac

 • weather-image

  2C° Duga Resa

 • weather-image

  4C° Ogulin

 • weather-image

  2C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Županija BRAĆA PO VATRI Podijeli

Osam karlovačkih vatrogasaca ovog ljeta pomaže zadarskim kolegama

Posao vatrogasaca težak je i zahtjevan, a slučaj iz Velike Gorice govori i koliko je opasan

Karlovački vatrogasci ovog ljeta su na “ispomoći” zadarskim kolegama.

Njih petorica profesionalnih i trojica iz dobrovoljnih vatrogasnih društava na raspolaganju su za gašenje požara i ostale intervencije na području Zadra, rekao je za Radio Mrežnicu zapovjednik Vatrogasne zajednice Karlovačke županije Goran Franković.

Karlovački vatrogasci kao i uvijek spremni su i sa srcem obavljaju svoj posao, dodaje i podsjeća na lanjski splitski požar. Ponovi li se sličan događaj ove godine, Karlovčani će zajedno sa Zagrepčanima na teren.

Franković koji je ujedno i predsjednik Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske nije se mogao neosvrnuti na strašnu tragediju u Velikoj Gorici u kojoj je u gašenju požara poginuo mladi vatrogasac.

– Radimo punim srcem, a ova tragedija u Velikoj Gorici očito je splet više nesretnih okolonosti. Vani je bilo izuzetno vruće, požar koji je izbio bio je snažan, a bila je to i već treća intervencija te ekipe taj dan. Franković je izrazio sućut obitelji poginulog, ali i upozorio da posao vatrogasaca nije ni jednostavan, a ni lagan.Znači, niz je opasnosti koji se u samoj intervenciji nalaze a svi naši vatrogasci su obučeni za takve vrste intervencija. Samo što javnost jako malo o tome zna, kaže Franković.

Inače, utvrđeno je kako je požar u Velikoj Gorici najvjerojatnije izbio ‘na balkonu stana na 1. katu stambenog objekta, a prema mišljenju vještaka zbog kemijske reakcije lakozapaljivih tekućina odloženih na tom mjestu. Zbog požara je došlo do oštećenja inventara u pet stanova i uništenja krovišta kuće. Materijalna šteta je neutvrđena, cijeni se većom, kažu u policiji.

Pročitajte i ovo

NEKOME PRILIKA

HZMO rasprodaje nekretnine, među 64 stana i po dva u Karlovcu i Dugoj Resi