Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  12C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  12C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Život ŠKOLE Podijeli

Osam škola u Karlovačkoj županiji danas ne radi zbog vremena. Tako će biti i sutra

Ravnatelji odlučili – tamo gdje je nastave bilo danas, bit će i sutra

U sedam osnovnih i jednoj srednjoj školi u Karlovačkoj županiji danas nema nastave zbog vremenskih prilika. Tako će biti i sutra.

Ne rade škole u Plaškom, Krnjaku, Slunju, Cetingradu te u Dugoj Resi samo Osnovna škola Vladimir Nazor. Nastave nema ni u područnim školama Jasenak i Drežnica. Od srednjih škola zatvorena je ona u Slunju.

Iste te škole neće raditi ni sutra jer su ravnatelji ostalih škola odlučili da neće prekidati nastavu. Kako je Radio Mrežnici potvrdila županijska pročelnica Marija Medić očekuje se hladnije vrijeme, ali bez novih padalina.

– S obzirom da imaju više od polovice učenika koji mogu doći u školu ravnatelji su donijeli odluku da do daljnjega ne odgađaju nastavu.

Iako se nastava u OŠ Josipdol održavala prva tri sata, sutra i prekosutra ipak je neće biti.  Ne rade ni predškola ni igraonica

Podsjetimo, preporuka županije je da se prvenstveno vodi računa o sigurnosti djece zbog čega se situacija i dalje može promijeniti.

– Djece nešto manje ima na nastavi u osnovnim i srednjim školama međutim nisu zabilježeni neki veći problemi posebice vezano uz sigurnost djece na terenu. Konačna odluka je na ravnateljima, a preporuka od nas kao osnivača išla je u smjeru da prije svega vode računa o sigurnosti djece, naglasila je Medić.

Pročitajte i ovo

U SPOMEN NA PROŠLOST

Jedna hrabra prabaka prije 107 godina imala je prvu žensku berbu u Vrhovcu. Njoj u čast žene beru grožđe i danas