Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  5C° Duga Resa

 • weather-image

  7C° Ogulin

 • weather-image

  5C° Ozalj

 • weather-image

  6C° Slunj

Županija VATROGASNI USTROJ Podijeli

Osnivanje JVP Slunj je nužnost na jugu Karlovačke županije, usluge profi vatrogasaca koristit će i Vojni poligon

To područje zaslužuje posebnu brigu jer je posebno ugroženo požarima otvorenog prostora

Slovinjsko područje koje obuhvaća grad Slunj i još šest općina uskoro bi, poput Karlovca i Ogulina, trebalo dobiti javnu vatrogasnu postrojbu.

Povjerenstvo koje je imenovala Županijska skupština već mjesec dana izrađuje procjenu ugroženosti od požara tog područja. Ministarstvo unutarnjih poslova tu bi procjenu trebalo potvrditi na temelju čega bi se JVP Slunj mogla formirati.

– Vatrogasna postrojba djeluje kako dobrovoljno vatrogasno društvo s profesionalnom jezgrom. Grad Slunj je učinio sve da napravi i zgradu. Izrađeno je idejno rješenje i ishođena građevinska dozvola za novi vatrogasni centar u Slunju, što je jedan od uvjeta da bi mogli imati vatrogasni centar i prijavili su se na natječaje za EU fondove iz kojih bi se financirala izgradnja, pojasnio je glavni županijski vatrogasni zapovjednik Goran Franković.

Osnivanje JVP Slunj je, dodaje Franković, potreba jer jug Karlovačke županije je posebno ugrožen požarima otvorenog prostora.

– Posebno je ugrožen državnim cestama i prolazom vozila s opasnim tvarima po tim prometnicama, udaljeni su od centara karlovca i Ogulina i jednostavno to područje zaslužuje da ima posebnu brigu. Naposljetku tamo se nalazi i Vojni poligon Eugen Kvaternik, a znamo koliko je sigurnost u vojnim objektima broj jedan. Oni su odlučili tu djelatnost “outsource-ati”.

Foto: Ilustracija

Pročitajte i ovo

HITNO ZA VOJNIĆ

Vojnić bi trebao dobiti hitnu početkom druge godine