Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  20C° Karlovac

 • weather-image

  20C° Duga Resa

 • weather-image

  19C° Ogulin

 • weather-image

  20C° Ozalj

 • weather-image

  19C° Slunj

Sport VESLANJE Podijeli

Osnovan Veslački klub Karlovac, prvi predsjednik bivši olimpijac Tihomir Jarnjević

Osnivanje novog kluba bio je očekivan potez, nakon što je inicijativa predvođena Jarnjevićem poražena u veljači na izborima za čelne ljude Veslačkog kluba Korana.

Na lijevoj obali Korane, u neposrednoj blizini Foginovog kupališta, osnovan je novi karlovački veslački klub, Veslački klub Karlovac, a prvi predsjednik mu je bivši veslački olimpijac Tihomir Jarnjević.

Podsjetimo, inicijativa veslačkih veterana, predvođena Jarnjevićem, željela je preuzeti upravljanje Veslačkim klubom Korana, a zbog neslaganja s politikom aktualnog vodstva, pa se Jarnjević kandidirao na klupskim izborima u veljači. Međutim, poražen je od aktualnog predsjednika Bruna Rogića pa je osnivanje novog kluba bio očekivan potez. Utemeljitelji novog kluba Tihomir Jarnjević, Dario Cvitešić, Marko Jerinić, Valentino Štedul i Miroslav Katić, koji su ujedno i članovi prvog Upravnog odbora, vođeni su idejom da klub čine ljudi, a ne ono materijalno, pa okosnicu čine veterani kao glavna pokretačka snaga i temelj zdravog kluba.

Sjedište kluba je na Rakovcu do ugostiteljskog objekta ‘River side’, a veslat će se cijelom dužinom Korane od Foginovog kupališta do mosta na Turnju, u dužini od četiri kilometra. U prvih mjesec dana novom se klubu priključilo više od 30 veslača, entuzijasta i ljubitelja veslanja, a Uprava kluba uspjela je osigurati jedan četverac i dva skifa, te dva ergometra, odnosno veslačka simulatora. Ovih dana porinuta je i pontonska splav, koja će veslačima omogućiti prilaz rijeci i izlazak s čamcima na vodu.

Predsjednik Jarnjević, bivši olimpijac iz Sydneya 2000. godine i brončani sa Svjetskog prvenstva u poljskom Poznanu 1995. godine, ne skriva optimizam i zadovoljstvo onime što je napravljeno u ovako kratkom razdoblju.

– Izuzetno me veseli sve ono što planiramo napraviti od veslanja u Karlovcu. Želimo dignuti taj sport na razinu za koju smatramo da veslanje zaslužuje. Naš cilj i misija je voditi ovaj sport u jednom drugom pravcu, a ne pratiti neke ustaljene i zastarjele prakse. Klub se sastoji od velikog broja bivših veslača i entuzijasta, kojima nije problem svaki dan nakon posla dolaziti u klub i do kasnih večernjih, pa čak i noćnih sati, raditi na osiguravanju svih uvjeta potrebnih za funkcioniranje nove udruge. Svi volontiramo i svaki slobodni trenutak smo u klubu. Želja nam je da u skoroj budućnosti okupimo što više djece i mladih u sklopu škole veslanja te da mi, veterani i zaljubljenici u ovaj prekrasan sport, imamo mjesto okupljanja i rekreacije, mjesto gdje možemo dovoditi našu djecu i provoditi vrijeme u zdravom i vedrom okruženju te na isti način i njih odgajati. Također, cilj nam je promovirati naš grad i županiju gdje god ćemo to moći. Svi zajedno posjedujemo iznimno veliki potencijal te imamo zaista široki krug poznanstava i dobrih kontakata, koje želimo iskoristiti i uključiti u ostvarivanje ovog višeg cilja od kojega će koristi imati cijela zajednica – kazao je Jarnjević.

– Možemo sa sigurnošću reći da su temelji novog kluba iznimno zdravi i vrlo dobro položeni te predstavljaju sjajnu odskočnu dasku za budućnost. Sada krećemo dalje i otvaramo se za javnost u potpunosti. Planovi koje smo stavili ispred sebe vrlo su ambiciozni, ali kada nešto radite s voljom i srcem, ništa nije nemoguće. Ovo je jedna prekrasna priča koja je okupila više generacija veslača, koji predstavljaju kamen temeljac i glavnu pokretačku snagu kluba, na što smo izuzetno ponosni te ujedno i zahvalni. Vjerujem da ćemo na krilima tog zajedništva ispisati nove stranice karlovačkog veslanja i iznenaditi mnoge skeptike jer budućnost će biti onakva kakvu sami stvorimo – istaknuo je dopredsjednik Cvitešić.

Karlovac je tako dobio još jedan veslački klub, ali ne iz razloga što grad njegove veličine ima potrebu za još jednim klubom, nego, kao što se to svojedobno dogodilo u taekwondou, zbog razmimoilaženja u mišljenjima ljudi iz tog sporta. Hoće li osnivanje novog kluba donijeti dodatnu kvalitetu karlovačkom veslanju, pokazat će vrijeme.

Pročitajte i ovo

NOGOMET

Dvobojima 1. kola Kupa započinje nova sezona na županijskim travnjacima