Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  23C° Karlovac

 • weather-image

  23C° Duga Resa

 • weather-image

  23C° Ogulin

 • weather-image

  23C° Ozalj

 • weather-image

  22C° Slunj

Njemačka kancelarka Angela Merkel sastat će se u ponedjeljak s predsjednikom talijanske vlade Giuseppeom Conteom kako bi riješili prijepore o planu gospodarskog oporavka nakon pandemije koronavirusa. Kako prenosi njemačka agencija dpa, talijanski premijer Conte trebao bi doći na sastanak u dvorac Meseberg u okolici Berlina u 14 sati a dvoje lidera bi nakon sastanka oko 17,30 trebali održati konferenciju za novinstvo. Uoči samita europskih lidera koji se očekuje krajem tjedna Merkel će u utorak u svom uredu u Berlinu ugostiti i španjolskog premijera Pedra Sancheza. Uz oko 35 tisuća smrtnih slučajeva prouzročenih koronavirusom Italija je suočena s ozbiljnim gospodarskim posljedicama pandemije. Kako se očekuje, Merkel i Conte razgovarat će o Europskom stabilizacijskom mehanizmu (ESM) u okviru kojega bi Italija mogla dobiti 36 milijardi eura povoljnih zajmova kao pomoć njezinom gospodarstvu za koje je u ovoj godini predviđen pad od 10 posto. No ova je ponuda potaknula i prijepore unutar Italije i to zbog činjenice da je ESM dospio na loš glas zbog bolnih ciklusa štednje nužnih da bi se tijekom dužničke krize unutar eurozone dobilo zajmove. Lideri država članica EU sastat će se u petak i subotu u Bruxellesu kako bi razmotrili plan Europske komisije o paketu pomoći vrijednom 750 milijardi eura namijenjenom gospodarskom oporavku. Planom je predviđena bespovratna raspodjela 500 milijardi eura državama članicama te još 250 milijardi eura kroz zajmove. Ovaj prijedlog sporan je nekim članicama Unije nezadovoljnim omjerom između bespovratnih sredstava i zajmova kao i kriterijima za dodjelu tih sredstava. Merkel i Conte se sastaju, tema je oporavak gospodarstva Sve što čine je da se pojave i nestanu, a zatim se vrate, samo da nestanu još jednom kad stvari postanu previše neugodne. Ako ste pametni i zapravo imate neko dostojanstvo odmaknuti ćete se od njih Tko je boomerang dečko? On stalno bježi i ponovno se vraća Talijanski mediji su nagađali kako će ga Antonio Conte izbaciti iz momčadi, ali prevažan je igrač i to si talijanski trener ne može priuštiti. Marcelo će večeras zaigrati protiv Torina... Inter kaznio Broza sa 100.000 € zbog vožnje u pijanom stanju... Kako su napisali na svojim stranicama, dugo su nadgledali i istraživali nelegalnu trgovinu automobila i dijelova na području grada Mostara, Gruda, Konjica i Posušja Hercegovački inspektori u akciji zaplijenili čak 125 automobila

Karlovac ULAGANJA SE NASTAVLJAJU Podijeli

Osnovne škole Turanj i Mahično predviđene za proširenje

Grad planira nastaviti ulaganja za što bolji standard najmlađih Karlovčana

Karlovački gradski Odjel za društvene djelatnosti u 2020. na raspolaganju će imati više novca nego ove godine. Proračun im raste sa 119 milijuna na 180 milijuna kuna.

No, kako je pojasnila pročelnica Draženka Sila Ljubenko, najveći dio povećanja odnosi se na plaće zaposlenih u gradskim osnovnim školama.

– Iako su to još uvijek rashodi u nadležnosti države, ipak ovo je prvi korak da smo ih samo evidentirali i tako rastu i rashodi za zaposlene. U okviru tog našeg proračuna iznose punih 65 milijuna kuna, naglasila je pročelnica.

Grad Karlovac ima 10 osnovnih škola i dva vrtića s četiri područna objekta. Za školstvo je u 2019. izdvojeno 27 milijuna, a za predškolski odgoj 29 milijuna kuna

Iduće godine nastavlja se s ulaganjima u vrtiće i škole. Tako će na red doći i energetska obnova vrtića Dubovac i rekonstrukcija vrtića Banija. U školama će se pak prelaziti u jednu smjenu, organizirati produžene boravke, ali i širiti zgrade.

– Šest škola je u jednoj smjeni, nagodinu planiramo Dragojlu u jednoj smjeni. Također, za nagodinu smo pripremili sredstva u okviru decentraliziranih funkcija za dokumentaciju za dogradnju škole Mahično i Turanj, najavila je Sila Ljubenko.

Pročitajte i ovo

PLES S VIRUSOM

Mandić: Pred nama su izazovna vremena, za kreativne i inovativne ljude