Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  12C° Karlovac

 • weather-image

  11C° Duga Resa

 • weather-image

  11C° Ogulin

 • weather-image

  11C° Ozalj

 • weather-image

  11C° Slunj

Karlovac TATE U OČEKIVANJU Podijeli

Otkad je korone tate ni blizu porodu u karlovačkom i ogulinskom rodilištu

Pokrenuta je grupa koja traži promjenu ove odluke

Otkad je stigla korona, i karlovačko  te ogulinsko rodilište našlo se na popisu onih koji više ne dozvoljavaju prisustvo očeva na porodima. 

Mnogim rodiljama i budućim roditeljima ta odluka baš ne “sjeda”, pa je na Facebooku pokrenuta i grupa “Pratnja na porodu” u kojoj je već gotovo 2 tisuće članova, a pokrenuta je i peticija koju planiraju proslijediti bolnicama diljem Hrvatske koje su uskratile pravo pratnje na porodu iz neopravdanih razloga, tvrde. Na popisu tih bolnica je i karlovačko rodilište, ali i ono u Ogulinu, sve zbog epidemioloških mjera.
Kako je objavio RTL, pratnja na zagrebačkom području moguća je samo na Svetom Duhu. Tata na porođaju može biti u Rijeci, Puli, Čakovcu, Vinkovcima, Novoj Gradiški. U Virovitici i Požegi traže negativan test. Ministru zdravstva pisala je pravobraniteljica za ravnopravnost spolova. Preporučuje izradu protokola za pratnju.

“Mislim da je stav ekspertne skupine Ministarstva zdravstva glede toga bio vrlo jasan i da je bio da se to može omogućiti usprkos novim epidemiološkim okolnostima”, rekao je Vili Beroš.

Pročitajte i ovo

PROZOR U SVIJET

Na Katzleru nova stolarija, a dijelom je sufinancira i Grad iz spomeničke rente