Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  19C° Karlovac

 • weather-image

  19C° Duga Resa

 • weather-image

  18C° Ogulin

 • weather-image

  19C° Ozalj

 • weather-image

  18C° Slunj

Život VAŠA VIJEST Podijeli

“Otrovom za štakore netko u Belavićima pokušava trovati pse i mačke”

Pljeskavice faširanog mesa i štakorina bačene u dvorišta i na balkone nekoliko mještana

Tko to pokušava otrovati kućne ljubimce stanovnika Belavića nije poznato, a kako nadležne službe lopticu prebacuju jedna drugoj, teško da će se i saznati.

Nekoliko mještana Belavića u svojim je dvorištima, a neki čak i na svojim balkonima, prošle nedjelje pronašli ‘pljeskavice’ od faširanog mesa i pšenice za trovanje štakora.

– Probudivši se na svom balkonu zatekla sam nešto što sam onako pospana u prvi mah pomislila da je netko od mojih životinja povratio. Pobrala sam to i bacila wc. Čim sam pustila vodu “upalila” mi se lampica da to i ne izgleda kao inače. Vrativši se na balkon u svom dvorištu ispod balkona ista situacija. Dvije “pljeskavice”.  Znači u fasiranom mesu bila je pomiješana pšenica koja se koristi za trovanje štakora.

O svemu su, potvrdila nam je slušateljica Radio Mrežnice, obavijestila je policiju koja je došla i poslikala nađenu masu. Kako slušateljica nije znala jesu li njeni ljubimci, mačka i dva psa, došli u doticaj s otrovom pronađenim na balkonu potražila je i pomoć veterinara koji je potvrdio da se nesumnjivo radi o otrovu.

No, cijela priča tu staje, a nastupa birokracija. Kada je vlasnica pokušala utvrditi o kojem je otrovu riječ od nadležnih institucija odgovor nije mogla dobiti.

– Nitko kao prvo ne zna koliko analiza košta. U Veterinarskom institutu u Zagrebu uputili su me na Veterinarskog inspektora koji me uputio na našu veterinarsku inspektoricu. Uglavnom svi kažu da to nije njihov dio posla, da ne znaju koliko košta nalaz i da je to trebala odraditi policija koja mi je, usput budi rečeno rekla da sa nalazom koji dobijem dođem u postaju.

Zbog ‘loptanja’, ali i činjenice da je otrov bačen i njenim susjedima s psom, odlučila je javno upozoriti stanovnike Belavića da ujutro pažljivije bace oko na svoje dvorište i okućnicu.

– Mnogi odvežu pse po noći, tu su i mačke, a da ne govorimo o radoznaloj maloj djeci, kaže.

Pročitajte i ovo

MARATON NA KORANI

Romano Mužak i Ivana Žigman prvi na Finswimming maratonu Korana