Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  3C° Karlovac

 • weather-image

  3C° Duga Resa

 • weather-image

  2C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  2C° Slunj

Karlovac NOVO RUHO Podijeli

Otvorena novouređena Draškovićeva u Karlovcu – sad se lakše prolazi

Uređenje šetnice u Draškovićevoj vrijedno je skoro milijun kuna, a novac je stigao bespovratno iz EU-a

Dobra je, sad se lakše prolazi, samo su neki od komentara Karlovčana na novouređenu, danas svečano otvorenu šetnicu u Draškovićevoj ulici.

Njena vrijednost je nešto manja od milijun kuna, radovi, od natječaja do danas, su trajali dva mjeseca.

– U okviru projekta “Zaštita i promocija kestena” iz INTERREG IPA programa, mi smo uspjeli dobiti za sve naše aktivnosti u Karlovcu nešto više od 211 tisuća eura u okviru projekta koji je vrijedan čak 590 tisuća eura. Tako smo imali mogućnost kod uređenja ove šetnice zamijeniti stazu odnosno sam pločnik, posaditi 54 nova stabla i to kestena i lipe, postaviti nove klupe, nova je rasvjeta, koševi za smeće, rekla je pročelnica Snježana Turalija.

Današnje otvorenje održalo se u Europskom tjednu, u sklopu Otvorenih dana EU projekata.

– Kad govorimo o Europskoj uniji i Karlovcu mislim da taj suživot funkcionira jako dobro, naglasio je gradonačelnik Damir Mandić istaknuvši da je Grad Karlovac, od trenutka kad su se otvorile mogućnosti korištenja EU sredstava, povukao direktno 75 milijuna kuna.

Trenutno su u provedbi projekti gdje je Grad Karlovac ili nositelj ili partner u vrijednosti većoj od 80 milijuna kuna, a još je aplicirano projekata vrijednih više od 130 milijuna kuna.

Najavio je da će do kraja godine započeti veliki komunalno – infrastrukturni projekt Aglomeracije Karlovac – Duga Resa vrijednosti veće od 350 milijuna kuna čime će biti izmijenjena kanalizacijska i vodovodna mreža. U taj projekt uspjela je ući i karlovačka Zvijezda sa svojom infrastrukturom. Bespovratno bi iz EU fondova trebalo stići 40 milijuna kuna, a Grad će dodatno za Zvijezdu uložiti 30 milijuna za uređenje opločnika.

Pročitajte i ovo

O SOCIJALISTIČKIM SPOMENICIMA

Izložba “Na Kordunu spomenik do spomenika” od sutra u karlovačkoj Gradskoj knjižnici