Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  33C° Karlovac

 • weather-image

  33C° Duga Resa

 • weather-image

  31C° Ogulin

 • weather-image

  33C° Ozalj

 • weather-image

  32C° Slunj

Karlovac SKUPA PRIČA Podijeli

Ovaj alu-strop koštao je 100 tisuća. Opasan zbog cijene ili sam po sebi?

Skupi strop skidala su dvojica radnika tijekom 10 sati rada

Aluminijski  strop u karlovačkom pothodniku  koštao je 100 tisuća kuna, skinula su ga dvojica radnika u dva radna dana po pet sati. Taj je strop već pao na nekoliko ljudi. Je li opasan zbog toga ili zbog cijene jer je u “jednom zalogaju progutao 100 tisuća”?

Ova pitanja postavio je gradskoj vlasti vijećnik Dimitrije Birač koji je zamolio da mu se i pojasni ta cijena, odnosno na što je Grad utrošio 100 tisuća kuna.

Gradonačelnik o tome nije znao ništa, no zato je zamjenica Ivana Fočić imala informacije o stropu i pothodniku, trenutnoj “rak rani” brojnih Karlovčana.

Objasnila je kako se intervencija na stropu morala dogoditi zbog nevremena i nakon što je otpao dio stropa pa je moralo sve biti hitro sanirano.

Upravni odjel za komunalno gospodarstvu proveo postupke nabave, a dostupan je na uvid i troškovnik radova

-Kad se izišlo na teren vidjelo se se da je cijeli strop, odnosno dijelovi dijelovi načeti pojedinim aktivnostima korisnika koji imaju poslovne prostore provođenjem nekakvih instalacija i slično, rekla je dogradonačelnica pa dodala da je zaključeno kako bi trebalo ukloniti cijeli strop. I to dok se ne krene u konkretno uređenje pothodnika.

Grad želi urediti pothodnik, nastavila je, a zbog toga su napravili projektni zadatak, geodetski snimak, obišli sve poslovne prostore koji nisu u vlasništvu Grada, a sve to kako bi se napravilo sve što treba za kompletnu projektu dokumentaciju pothodnika, za oba dijela – središnji i komunalni.
-Proveli smo niz radnji i radimo da se uskoro provede javni natječaj kako bi se napravilo projektno rješenje, rekla je, a sve kako bi pothodnik bio normalan, lijep, funkcionalan.

Pročitajte i ovo

MIRISAT ĆE

Čak 100 vrsta štrudli u 40 restorana Karlovačke županije na Tjednu štrudle: Uz one klasične od sira i jabuka, bit će i one od đumbira, gljiva, buča…