Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  5C° Karlovac

 • weather-image

  7C° Duga Resa

 • weather-image

  8C° Ogulin

 • weather-image

  3C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Karlovac NAJSLAĐA IZLOŽBA Podijeli

Ove srijede otvorenje izložbe “Povijest čokolade”: Najslađa je to izložba ikada u Karlovcu

Izložba ostaje otvorena do 28. veljače 2023., a može se posjetiti svakim danom osim ponedjeljkom od 10 do 18 sati

Muzeji grada Karlovca u suradnji s Muzejom čokolade Zagreb ove srijede u 18 sati na Starom gradu Dubovcu otvaraju najslađu izložbu ikada otvorenu na Starom gradu – izložbu „Povijest čokolade“.

Temeljna ideja koja stoji iza izložbe „Povijest čokolade“ je želja za boljim poznavanje čokolade kao omiljene poslastice.

Izložba kronološki, kroz pomno odabrane predmete, interpretira povijest čokolade od najstarijih poznatih dokaza o konzumiranju u Mezoamerici, preko europskih dvorova, velike industrijske revolucije i povijesti hrvatske proizvodnje čokolade do suvremenog doba.

Put čokolade kroz povijest usko je povezan s važnim civilizacijskim događajima: od velikih mezoameričkih civilizacija, pomorskih otkrića, ratova, industrijske revolucije pa sve do suvremenog društva. Tema čokolade snažno je obilježila umjetnost i kulturu, medicinu i kulinarstvo, a slobodno možemo reći da je današnji život nezamisliv bez čokolade.

 

L. Grčić

Pročitajte i ovo

PEĐA GRBIN

Šef SDP-a u Karlovcu: “Vlada kopira naša stambena rješenja i plasira ih pod svoja. Ovdje smo da pomognemo građanima, to nam je obveza”