Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  14C° Karlovac

 • weather-image

  13C° Duga Resa

 • weather-image

  12C° Ogulin

 • weather-image

  14C° Ozalj

 • weather-image

  12C° Slunj

Život DAN GRADA Podijeli

Ozalj slavi svoj dan, svečano i ponosno na sva postignuća i dobre i vrijedne ljude

Ozalj je najmanji grad u Karlovačkoj županiji, ali kao i najveći hvata se u koštac s projektima

Ozalj, grad Zrinskih i Frankopana, grad u kojem je prije više od 100 godina proizvedena struja, grad vrijednih i inovativnih ljudi, grad u kojem je rođena slikarica Slava Raškaj… danas slavi svoj dan.

Svečana sjednica koja se održava u Starom gradu prilika je da se gradski čelnici i vijećnici Gradskog vijeća zahvale svim zaslužnim sugrađanima, ali i podsjete na projekte koji se u Ozlju trenutno provode.

Sa skoro osam tisuća stanovnika Ozalj je jedan od manjih hrvatskih gradova i definitivno najmanji grad u Karlovačkoj županiji, ali kao i najveći hvata se u koštac s projektima i to onima koji su Ozlju važni.

– Trenutno su to rekonstrukcija i dogradnja dječjeg vrtića za koji smo raspisali javnu nabavu i vjerujemo da ćemo do ljeta započeti s gradnjom. Jednako tako počet će i uređenje ceste u gospodarskoj zoni za koju imamo osigurana sredstva i za prijelaz preko pruge iz zone malog u zonu velikog gospodarstva što bi trebalo olakšati našim gospodarstvenicima, ubrzati poslovanje i pojeftiniti svakako, kaže gradonačelnica Gordana Lipšinić.

No, i turizam u Ozlju postaje sve važnija gospodarska grana.

– Naš grad posjećuje sve više ljudi i ne samo posjećuje jer imamo tu sreću da nam poneki dođu i živjeti u Ozalj. Radujemo se tome. Da bi nam gosti bili što zadovoljniji stalno proširujemo sadržaje s kojima ih možemo zainteresirati za dolazak, dodala je Lipšinić te još jednom Ozaljčankama i Ozaljčanima čestitala Dan grada.

Pročitajte i ovo

TRADICIJA

Karlovački kućni ljubimci dobili blagoslov u povodu blagdana sv. Franje