Skini našu aplikaciju

Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  -3C° Karlovac

 • weather-image

  -4C° Duga Resa

 • weather-image

  -7C° Ogulin

 • weather-image

  -5C° Ozalj

 • weather-image

  -6C° Slunj

Sport KUGLANJE Podijeli

Ozaljska Kupa ušla u Prvu B hrvatsku ligu Jug, sljedeće sezone naša županija će imati troje predstavnika u tom rangu

OTP Banka i Hrvatski vitezovi, prvak i doprvak Druge hrvatske lige Jug, odustali su od plasmana u viši rang, što je otvorilo prostor za napredovanje Ozaljčanima.

OZALJ – Karlovačka županija u novoj će sezoni Prve B hrvatske lige Jug za kuglače imati troje predstavnika – slunjskoj Korani i ogulinskom Kleku pridružit će se ozaljska Kupa, doprvak Druge hrvatske lige Zapad.

Iako situacija na kraju netom završene sezone nije baš bila blistava jer Klek je u spomenutom rangu osvojio pretposljednje 9. mjesto ljestvice i strahovao je od ispadanja, a Kupa i Mostanje 1949 su u završnici prvenstva ispustili naslov prvaka Druge hrvatske lige Zapad i automatski plasman u viši rang, razvoj događaja itekako je išao na ruku našim županijskim predstavnicima.

Podsjetimo, prvo je šibenski Šubićevac, koji je ispao iz Prve hrvatske lige u Prvu B hrvatsku ligu Jug, obavijestio Hrvatski kuglački savez da nema uvjeta za igranje u društvu B prvoligaša, što je omogućilo ogulinskom Kleku da ostane u Prvoj B hrvatskoj ligi Jug. A jučer je krovna hrvatska kuglačka organizacija objavila da u Prvu B hrvatsku ligu Jug ne žele niti prvak Druge hrvatske lige Jug OTP Banka niti doprvak Hrvatski vitezovi, što je otvorilo prostor za ulazak u viši rang ozaljske Kupe, doprvaka Druge hrvatske lige Zapad.

Ove promjene u sastavu Prve B hrvatske lige Jug odrazile su se i na sastav Druge hrvatske lige Zapad. Karlovački Željezničar, koji je sezonu završio na pretposljednjem 11. mjestu, neće ispasti u trećeligaški rang, pa će našu županiju i u sljedećoj sezoni u tom rangu predstavljati šest klubova – Mostanje 1949 i Željezničar iz Karlovca, Rakovica, Policajac i Obrtnik iz Ogulina te Stara hiža iz Duge Rese.

Pročitajte i ovo

KICKBOXING

Od petka do nedjelje 13. Europski kup u Karlovcu: Oboren rekord u prijavama, postao treći najveći kickboxing turnir u svijetu!