Slušaj i gledaj online

 • weather-image

  9C° Karlovac

 • weather-image

  9C° Duga Resa

 • weather-image

  10C° Ogulin

 • weather-image

  9C° Ozalj

 • weather-image

  8C° Slunj

Županija NOĆ MUZEJA Podijeli

Ozaljska Noć muzeja u znaku bajke

Sadržaj će biti posebno zanimljiv djeci zbog interaktivnih igara, bajki i zmajeva

Noć muzeja u ozaljskom Zavičajnom muzeju priređuje za sve posjetitelje pravu bajku uživo.

Iako je tema sport, sportske udruge se nisu previše aktivirale u organizaciji. Postav je zato sličan kao što se može inače vidjeti u Zavičajnom muzeju. A on nikoga ne ostavlja ravnodušnim o čemu svjedoče i posjetitelji čiji broj prelazi i 16 000 u godini dana. No, sve je dodatno obogaćeno dosad još neviđenim sadržajima i osvježeno ubacivanjem novih likova u muzejsku priču. Sutra tako sve ljubitelje Noći muzeja očekuju interaktivne igre, publikacije, zmajevi i tabanti.

Ova uzbudljiva pustolovina počinje u 16:00 sati i trajte će do 01:00 sat iza ponoći.

-Počinjemo s predstavljanjem edukativnih publikacija za djecu. Radi se o tri publikacije. Dva su muzejski vodiči koji su podijeljeni po uzrastima. Zovu se ZMO for Kids, odnossno Zavičajni muzej Ozalj za djecu koji je sažeta povijest Ozlja prema stalnom postavu Muzeja sa zadacima i igrama. Na neki način je sport, samo onaj umni. ističe  Stjepan Bezjak, ravnatelj Zavičajnog muzeja Ozalj

Posebnost ozaljske Noći muzeja je poseban vodič, zmaj Ozaljko.

-Predstavit ćemo bajku o ozaljskoj željeznici. To je publikacija, odnosno mala bajka namijenjena djeci u kojoj je glavni lik zmaj Ozaljko. Taj zmaj će voditi i ture kroz muzej. Riječ je kostimiranom liku koji će posjetitelje svakih sat vremena voditi u razgledavanje Muzeja od 20:00 sati do ponoći. Mislim da će to svima biti jako interesantno, naglašava Bezjak.

Bit će tu i ozaljski Tabanti koji će bit idekor Noći muzeja. S njima će ljudi moći razgovarati, ali i fotografirati se.

Pročitajte i ovo

ŠIRI SE

Nakon karlovačke, po istom principu radit će i tržnice u Dugoj Resi i Ogulinu